Entre dos aguas, d'Isaki Lacuesta, inaugurarà la 25a edició del festival de cinema l'Alternativa

El film acaba de guanyar la Conxa d'Or del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià

Redacció.- La 25a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, s’inaugurarà el 12 de novembre amb l’estrena a Barcelona del darrer film d’Isaki Lacuesta, Entre dos aguas, que acaba de guanyar la Conxa d’Or del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Lacuesta retroba, dotze anys després, els protagonistes de la seva aclamada pel·lícula La leyenda del tiempo.
L’Alternativa 2018 també dedicarà una sessió especial a la projecció del film El silencio de otros, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar. Una pel·lícula absolutament necessària i commovedora que filma durant sis anys víctimes supervivents del règim de Franco que organitzen l’anomenada Querella Argentina i s’enfronten a un “pacte de l’oblit” sobre els crims del dictador. La projecció es complementarà amb una taula rodona sobre la memòria històrica amb la presència d’activistes implicats.
Una altra sessió especial de l’Alternativa 2018 està dedicada al film Commander Arian, de la directora i productora Alba Sotorra. Commander Arian retrata la vida de la comandant Arian que lidera un batalló de dones a Kobane, Síria, que lluiten contra l’Estat Islàmic, fins que rep cinc bales i queda allunyada de la primera línia de foc. La projecció de Commander Arian anirà acompanyada d’una taula rodona sobre la lluita de l’exèrcit feminista que combat a Síria contra el Daesh.
La projecció de cloenda de l’Alternativa 2018 serà In Praise of Nothing, de Boris Mitić, una paràbola satírica i gens convencional, narrada en vers per Iggy Pop i musicada pels mestres del cabaret Pascal Comelade i The Tiger Lillies. Un llaminer punt final per a la 25a edició del Festival de Cinema Independent de Barcelona.
El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la seva 25a edició. Vint-i-cinc anys defensant la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. Se celebrarà del 12 al 18 de novembre i les seccions paral·leles inclouen una retrospectiva al realitzador belga Boris Lehman, la secció “Elles tallen”, dedicada a les dones muntadores, així com la secció Panorama, de produccions nacionals, i la secció Petits Experiments, de cinema infantil. D’aquí unes setmanes revelarem tot sobre les seccions oficials competitives i la secció Panorama.
El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 25a edició del 12 al 18 de novembre i proposa quatre sessions especials per oferir al públic barceloní apostes cinematogràfiques especialment rellevants i necessàries.