Dos de cada tres espectadors de l'Strenes provenen de fora de la ciutat de Girona

El balanç final del festival ha estat molt positiu i a partir d'ara es treballarà per convertir la ciutat de Girona en un pol d'atracció cultural del país

Segons una enquesta informatitzada als usuaris del festival Strenes que han comprat entrada per algun dels concerts, s’han extret les següents conclusions: Dos de cada tres espectadors de l’Strenes provenen de fora de la ciutat de Girona i en properes edicions l’organització des Festival combinarà l’oferta musical amb les propostes culturals, gastronòmiques i comercials.

L’objectiu d’aconseguir que durant tres setmanes Girona es converteixi en l’epicentre musical de Catalunya s’està aconseguint, ja que el percentatge de públic no resident a la ciutat on se celebra el festival és del 68,6%. Un 21% és públic de comarques barcelonines, un 47,6% són espectadors de més d’un centenar de poblacions de les comarques gironines i un 31,4% son veïns de la ciutat de Girona.

Amb aquestes dades es pot afirmar que 8.596 persones s’han desplaçat a Girona en motiu del festival Strenes. Analitzada aquesta realitat, l’organització del festival impulsarà la combinació d’oferta musical amb productes turístics i tots els atractius que té Girona, donant així una oferta addicional als espectadors provinents de fora la ciutat.

També segons aquesta enquesta, l’usuari del festival valora molt positivament poder viure una estrena, que converteix un concert en una experiència especial i única. Les seccions més ben valorades són la Secció Strenes i la Secció Únics. Reben molt bona nota els espais que allotgen els concerts, en especial el Teatre Municipal i l’Auditori. Els usuaris també valoren molt positivament, els concerts de proximitat d’alguns espais com La Planeta o la Casa de Cultura.

En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, ha valorat positivament aquestes dades que “confirmen l’encert d’una aposta estratègica de ciutat, que reverteix positivament a molts sectors, i que s’emmarca en convertir Girona en un pol d’atracció cultural del país”. Segons el director del Festival Strenes, Xavi Pascual,“el certamen té un llarg recorregut. A partir d’ara treballarem per construir encara més sinergies amb els diferents sectors culturals i econòmics de la ciutat. Aquestes sinergies i complicitats, sumades a les que ja s’han aconseguit amb la principal indústria musical catalana, transformaran la tercera edició de l’Strenes en una cita imprescindible per a tothom”.