Dos espectacles per a tota la família arriben a Temporada Alta aquest últim cap de setmana de Festival

Cia la Bleda estrena el seu nou muntatge per a tots els públics, Superbleda, aquest diumenge a la sala La Planeta en dues funcions

Redacció.- L’últim cap de setmana de Temporada Alta el Festival programa dos muntatges per a tota la família, Renard i el Llibre de les Bèsties, una aproximació al llibre de Llull en format musical, escrit per Marc Rosich i Clara Peya, que es representarà dissabte 3 de desembre al Teatre Municipal de Girona i  Superbleda, espectacle que estrena Cia. La Bleda i que es podrà veure diumenge 4 en dues funcions a la sala La Planeta.

La faula, fer parlar els animals, és la manera més divertida de mostrar les febleses del humans. Ho sabien els antics i també Ramon Llull quan va escriure El llibre de les bèsties. Marc Rosich i Clara Peya, han fet del clàssic català un brillant musical per a tots els públics, amb la guineu Renard com a protagonista, que vol disputar el tron al “rei lleó”. L’astut Renard aprofitarà les picabaralles que hi ha a la cort entre carnívors i herbívors, i començarà a maquinar plans per regnar sobre tots els animalots. Un espectacle vibrant i esbojarrat ple de lleopards, bous i elefants i algun humà ben animal que deixarà ben palès que els pecats –capitals o venials– dels éssers humans són eterns. Recomanat per a infants a partir de 7 anys.

Allò que volia criticar amb agudesa el mestre Llull el segle XIII –escrit com un manual polític per a un jove rei– és ara absolutament vigent. Un mirall bestial que ens fa pensar i riure de la mà de la productora Teatre Obligatòri i amb Queralt Albinyana, Laura Aubert, Marc Pujol, Joan Vázquez, Jorge Velasco i Clara Peya (piano) com a intèrprets.

Superbleda, el nou espectacle de Cia La Bleda arriba també a Girona aquesta última setmana de Festival. Recomanat a partir dels 3 anys, el muntatge és una coproducció entre la companyia i Temprada Alta. Superbleda és un homenatge al poder de la imaginació amb dramatúrgia de Jordi Palet, direcció de Pere Hosta i interpretació d’ Helena Escobar. És un avió? És un ocelL’ No, és la Superbleda. Tots tenim superpoders. Els tenim tan amagats que costen de trobar, però, quan els necessites, apareixen. La Superbleda té la força d’una formiga perquè pot aixecar set vegades el pes d’una formiga, té el poder de desaparèixer perquè només aclucant els ulls ja no hi és, i pot salvar a qui convingui només dient “un-dos-tres-salvats”. Però quan sorgeixi un problema “real”, una necessitat “real”, ella tindrà el superpoder més real de tots: la imaginació

Cia la Bleda celebra 15 anys del seu naixement consolidada com a companyia professional. El treball de la companyia comença amb Històries de la Bleda (2001), presentat a la Fira de Tàrrega del mateix any, un espectacle que no ha deixat de rodar fins avui. Des de llavors han seguit evolucionant cap al teatre clown i familiar i han presentat Palplantadableda (La Mostra d’Igualada, 2003), Una paradeta particular (2007), Maduuuixes (Fira Mediterrània, 2009) i Tut-tururut la princesa (2013).