Dos músics catalans internacionals creen 'Cap de Colla', un joc de taula dedicat al món casteller en les estones mortes a aeroports, hotels i furgonetes

'Cap de colla' és un joc de taula amb cartes i daus on hi intervé l’atzar i l’estratègia per a poder carregar des de pilars simples a castells de gama extra

Nacho Pascual i Xavi Vallverdú, guitarra i teclat del grup tarragoní Bongo Botrako, saben de sobres què és passar centenars d’hores mortes a aeroports, hotels, furgonetes esperant per fer proves de so, per actuar o per tornar  a casa. Des que van  néixer, l’any 2007, el grup ja ha fet més de 400 concerts al llarg de tretze països.

Aquest handicap de les estones mortes  és  el  que  té  formar   part d’una de les bandes catalanes que més gira a nivel internacional. D’aquest temps aparentment improductiu neix l’univers de Cap de Colla que pretén difondre la cultura del joc i tot el que implica i donar a conèixer de manera lúdica una de les tradicions catalanes amb més projecció internacional: El món Casteller.

La idea neix a partir d’una partida del clàssic “Majhong”, el poquer xinès, on descobreixen  que la dinàmica podria ser aplicada a l’àmbit casteller amb una baralla de cartes que permetés muntar, de forma fidel, les estructures castelleres. Després hi van afegir els daus per afegir-hi emoció i la part més adictiva.

Aquesta idea va anar agafant forma fins a transformar-se en Cap de Colla, un joc avalat per especialistes del sector com el tàndem Màris Serra i Oriol Comas, el Festival DAU de Barcelona i el Festival de Jocs de Granollers i ja és Producte Oficial Casteller, títol que otorga la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.