Dos números del National Circus of Pyongyang de Corea del Nord i un de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina s’emporten els tres elefants d’or del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona

Corea del Nord guanya amb els números de funambulisme a gran alçada i el de balança russa, barra fixa i bàscula, mentre que la Xina ho fa amb un espectacular número d’icaris

Amb una ocupació del 100% -30.608 butaques ocupades-, el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona consolida la seva primera edició a Girona amb un èxit sense precedents a nivell de públic. Un esdeveniment que només amb set anys s’ha posicionat al costat del gran Festival de Montecarlo, i que avui ja és una referència per artistes, directors i professionals del circ a nivell internacional, posicionat entre els 5 festivals d’aquest tipus més importants del món.
El Festival ha afrontat aquesta la nit el seu major repte, l’Espectacle d’Or, o altrament conegut com la Gala dels Premis. Les millors companyies de l’espectacle Blau i Vermell, després de ser valorades pel Jurat internacional, han competit a la Gala d’Or per aconseguir algun dels guardons oficials, els elefants d’inspiració daliniana d’or, plata i bronze.
Les 15 atraccions finalistes seleccionades per formar aquesta gala National Circus of Pyongyang; els malabars del rus Dimitry Dubinin; l’australià Jack Dawson (Phoenix) a les teles aèries; el malambo dels Revolution Guachos, d’Argentina; Tulga, l’home forçut de Mongòlia; els fuets de Malhaz Annayev de Turkmenistan, l’espectacle A&J de cintes aèries, de Rússia i el Regne Unit; el número de balança russa amb barra fixa i bàscula del National Circus of Pyongyang; Audrey & Thomas de França i EUA amb un espectacle de trapezi fix; la russa Troupe Shatirov i les escales aèries; el número de màstil xinès Our Story vingut de Rússia i Moldàvia; els equilibris de Han Kuk Ryong de RPD de Corea, els icaris de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina i la participació dels dos clowns Pietro Vicentini, d’Argentina, i Anatoliy Okulov de Rússia. En aquesta gala d’Or, també ha amenitzant la nit el Royal Circus Ballet by Gia Eradze de Rússia.
ELS PREMIATS
Els elefants d’or, les màximes distincions de la 7a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona han estat pel número d’icaris de la Jinan Acrobatic Troupe de la Xina, i pels dos números del National Circus of Pyongyang, el de balança russa amb barra fixa i bàscula i el de funambulisme a gran alçada.
Kuk Ryong Hang de RPD de Corea i el seu número d’equilibris, les escales aèries de la Troupe Shatirov de Rússia i l’espectacle de Rússia i Moldàvia Our Story, de màstil xinès, són les atraccions guardonades amb l’elefant de plata, seguides dels elefants de bronze que s’emporten els malabars del rus Dimitry Dubinin, les cintes aèries del duo A&J, del Regne Unit i Ucraïna, i el número de teles aèries Phonenix, de l’australià Jack Dawson.
Les 15 atraccions seleccionades per la Gala d’Or també han optat aquesta nit als premis que atorga directament el jurat internacional del festival. Audrey & Thomas (França i EUA) i el seu número de trapezi fix recolliran el Premi de la Imatge i Han Kuk Ryong de RPD de Corea el Premi de la Crítica pel seu número d’equilibris. No ens podem oblidar, però, del Premi del Públic, un guardó atorgat per tots els espectadors que durant aquests 4 dies han passat per les sessions programades de les semifinals: els Espectacles Blau i Vermell. Enguany, el número de balança russa amb barra fixa i bàscula del National Circus of Pyongyang ha robat el cor de tots els espectadors del festival, emportant-se, doncs, aquest emotiu premi.
El certamen també compta amb un seguit de Premis Especials que s’han lliurat per clausurar la gala: Premi Festival Circ d’Israel, Premi Ruscircus.ru, Premi Cirque du Soleil, Premi Especial Carles Navales; Premi Alain Frère; Premi Firebird Productions; Premi Kobzov Circus d’Ucraïna; Premi Rosgoscyrk, companyia estatal del circ rus; Premi Burguscircus.com; Premi Gran Circ Nikulin de Moscou, Premi Kobzov Circus, Premi Circ Bolshoi, el Premi Club du Cirque, el Premi Prodartes, el Premi Center for Development of Mongolian Circus, Premi Chalupa de Payaso Internacional, i el Premi Royal Circus by Gia Eradze.