Dover, Blaumut, Els Amics de les Arts, Els Catarres, Mishima, Gertrudis i Anna Roig a l'Acústica 2015

El festival, que es farà entre el 27 i el 30 d'agost, inclourà més de 40 actuacions

Presentada la nova edició de l’Acústica 2015, a on s’han donat a conèixer els artistes que completen el cartell del festival, i que s’afegeixen a la llista de noms que ja es coneixien: Joan Miquel Oliver, Neneh Cherry, Sangtraït Simfònic, Joan Dausà i Núria Graham. D’entre tots els  artistes, en destaquen Dover, Blaumut, Els Amics de les Arts, Els Catarres, Mishima, Gertrudis i Anna Roig. El festival, que es farà a Figueres entre el 27 i el 30 d’agost, inclourà més de 40 actuacions, que es distribuiran entre La Rambla, la plaça Gala i Salvador Dalí, la plaça Catalunya, la plaça Josep Pla i el Teatre Municipal El Jardí.

Aquest any el festival insisteix amb el projecte de ‘Factoria Acústica’, que vol ampliar el certamen al llarg de l’any amb residències artístiques de bandes que hi participen. L’any 2012 es va fer primera vegada amb la cantant de Morcheeba, Sky Edwards. Enguany la convidada és l’actriu Natalia Tena, que no només actuarà amb la seva banda mestissa Molotov Jukebox, sinó que arribarà uns dies abans a Figueres per fer promoció del seu disc i preparar la gira que arrenca amb el concert a l’Acústica. L’objectiu és que el 2016 es puguin fer 3 o 4 residències.

El director del festival, Xavier Pascual, ha indicat que la programació s’estructurarà en tres blocs: els grups consolidats, els concerts de celebració i els grups “del moment”. En el primer apartat cal citar primer l’aposta internacional del festival: Neneh Cherry, amb ella, hi figuren Els Catarres, Dover, Els Amics de les Arts, Mishima, Joan Dausà, Joan Miquel Oliver, Blaumut i Sangtraït Simfònic (amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà). En l’àmbit de les “celebracions de país”, hi haurà les actuacions de la Companyia Elèctrica Dharma (40 anys), Gertrudis (15 anys), Mazoni (10 anys), Anna Roig i l’ombra de ton chien (10 anys), i l’espectacle conjunt de Toti Soler i Gemma Humet amb Joan Massotkleiner, en homenatge a Ovidi Montllor. Pel que fa als grups “del moment” o “prometedors”, hi ha el Projecte Mut, Núria Graham, Crossing, Germà Negre, Marina Bbface & the Beatroots, Maïa Vidal, Joan Rovira, Màia, Trau, Medusa Box.

Enguany se celebrarà també una nova edició de l’Acustiqueta -de divendres a diumenge-, la versió familiar del festival de Figueres, on l’any passat van assistir 30.000 persones. Els caps de cartell d’aquesta edició són Delafé y Las Flores Azules, Lax’n’Busto, i Manel Fuentes ‘and the Spring’s team’. A més, hi actuaran Landry el Rumberu, l’Orquestra Di-versiones, un espectacle de País de Xauxa i la cercavila i espectacle de Mainasons.

L’augment de públic registrat en la darrera edició de l’Acústica ha comportat que enguany el festival hagi redissenyat els dos espais on se celebren els concerts gratuïts i més massius de la cita, el de La Rambla i el de la plaça Catalunya. Malgrat això, la XIV edició del festival no es vol desentendre dels concerts de petit format -i de pagament- amb què va néixer, i incrementa un 30% el nombre d’actuacions en aquests altres racons de la ciutat.