Dues empreses del principat guanyadores dels premis del tren French Tech

Les startup IpaidThat de Barcelona i Xkelet Easy Life de Girona han estat reconegudes com a millor projecte i a la més innovadora

Redacció.- Una cinquantena d’agents vinculats amb l’emprenedoria s’han desplaçat els dies 14 i 15 de juny a les capitals catalana i espanyola per cercar inversors i promoure els seus projectes. L’expedició ha estat organitzada per Pyrénées Méditerranée Invest, l’agència de promoció econòmica de Perpinyà.
Entre els agents que hi han participat n’hi havia onze de francesos, set de catalans i cinc de Madrid, i els han acompanyat cinc bancs inversors, una desena de coachs i una dotzena d’agents institucionals, provinents de Perpinyà, Montpeller, Tolosa, Girona, Barcelona i Madrid.
La particularitat d’aquesta acció de foment i internacionalització de l’emprenedoria és que el trajecte entre Perpinyà, Girona, Barcelona i Madrid s’ha fet amb tren d’alta velocitat, fet que ha permès aprofitar el viatge per a presentar les diferents startups i fer networking.
A l’aturada a Barcelona els participants del Tren French Tech van reunir-se al CaixaForum on va haver-hi un dinar networking i les presentacions de Laurent Gauze, president de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de Pyrénées Méditerranée Invest, Domènec Espalalé, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Girona, Christian Marion, director de French Tech Barcelona, i Hugues Bardin, sales director de 4YFN.
A l’arribada a Madrid els participants van iniciar la segona part de l’activitat al Cafè Colón on van rebre la benvinguda per part de Bertrand Barthelemy, director de la Cambra de Comerç i Indústria Franco-Espanyola, Gautier Lekens, Ministre Conseller de l’Ambaixada de França a Espanya, Dimitri Seigneuray, director de French Tech Madrid, i Laurent Gauze, President de l’Agència de Desenvolupament Econòmic. A continuació va ser el torn de les empreses madrilenyes, i posteriorment va tenir lloc la cerimònia de lliurament dels premis French Tech Train. Per finalitzar un cocktail networking i sopar al mateix cafè Colon.
L’objectiu d’aquesta acció és que les startups participants també es posin en contacte amb la xarxa French Tech, que agrupa les empreses tecnològiques franceses. D’aquesta manera podran donar a conèixer els seus projectes, crear vincles amb altres empreses, relacionar-se amb possibles col·laboradors públics i privats, captar finançament, i difondre les seves iniciatives a la premsa que cobreix l’esdeveniment.
 
Guanyadors de la segona edició dels Premis French Tech Train
Els projectes més innovadors i ambiciosos van ser premiats per un jurat especialment composat per a l’ocasió. El premi del tren va ser per IpaidThat de Barcelona (ipaidthat.io) que es dedica a la recollida automàtica de factures i seguiment bancari per a pimes.
El premi del jurat va recaure en la startup Coursicab de Perpinyà (www.coursicab.com) que ofereix una plataforma tecnològica que connecta taxistes amb empreses de qualsevol tipus que vulguin aprofitar-ho per al lliurament de paquetaria.
El premi de la innovació es va lliurar a la startup gironina Xkelet Easy Life (www.xkelet.com)
dedicada a la immobilització personalitzada per a finalitats post-traumàtiques i terapèutiques aprofitant la impressió 3D, substituint el guix per una peça feta a mida.
El premi coup de cœur va ser pel projecte Pousse Pousse, una startup de Perpinyà (www.pousse-pousse.com) que envia una caixa de forma mensual als seus abonats amb tot allò necessari per cultivar un hort urbà o jardí.
Les mencions especials es van concedir a les startup Security de Montpeller i Visualeo de Madrid.
 
Els participants del tren French Tech
Les startups participants han estat Bass Me, Pousse-Pousse, Coursicab, ICM Soft i Ir Oui Come de Perpinyà; Specialist Wanted, Atlantide, Spotyride, Sekurity i Korner Kianik de Montpeller; Hop CRM de Tolosa; Xkelet Easy Life, De piso en piso, Cherrytech i Zonetacks de Girona; i Amenitz, Kasaz i Ipaid That de Barcelona.
Entre els coachs que viatjaven al tren s’hi trobaven Keylus Capital, Pôle Action Média, Idem i Face Pays Catalan de Perpinyà; WeSprint i BIC de Montpeller; CCI Pirineus Med de Girona; i Experts Marketing i SFY de Barcelona. La seva funció era ajudar a les empreses en la presentació del seu projecte, i en la seva valoració.
Al tren també s’hi desplaçaven bancs inversors com EDF, Banque Populaire du Sud, BNP Paribàs, Crédit Agricole i CIC, així com representants del sector públic de Perpinyà (Communauté French Tech Perpignan, Pyrénées Méditerranée Métropole, Chambre de Commerce et d’Industries des Pyrénées Orientales, i Chambre des Métiers et de l’Artisanat), de Tolosa (Region Occitanie Pyrénées-Méditerranée), Montpeller (French Tech Montpeller), Girona (Cambra de Comerç de Girona), Barcelona (French Tech Barcelone, i Cambra de Comerç de Barcelona) i Madrid (French Tech Madrid, Chambre de Commerce et d’Industries Franco Espagnole).