Dues grans exposicions sobre Pissarro i Sorolla encapçalen l’oferta cultural de CaixaForum Barcelona

el centre portarà per primera vegada a Barcelona una gran exposició monogràfica de Pissarro

El centre portarà per primera vegada a Barcelona una gran exposició monogràfica de Pissarro, que compta amb una setantena d’obres de museus i col.leccionistes d’arreu del món, gràcies a la col·laboració amb el Museo Thyssen-Bornemisza. D’altra banda, la mostra Sorolla, el color del mar, coorganitzada amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i la Fundació Sorolla, ens acostarà a una altra figura clau de la pintura, en aquest cas espanyola, mostrant un element imprescindible en la seva obra com fou la relació que va establir amb el mar.
L’Obra Social ”la Caixa” també vol donar continuïtat a la línia que CaixaForum Barcelona ha consolidat en els darrers anys entorn grans figures i corrents artístics i organitzarà una exposició dedicada a un dels arquitectes més influents del segle XX, Le Corbusier, que inclourà pintures, projectes i maquetes d’edificis. Es tracta d’una exposició coproduïda amb el MoMA de Nova York.
Les grans aliances nacionals i internacionals per presentar grans exposicions al públic barceloní segueixen sent l’essència de la programació de CaixaForum. Al MoMA de Nova York i al Thyssen-Bornemisza s’hi afegeix també el Museo del Prado, amb el qual l’entitat organitza l’exhibició La Bellesa captiva. La mostra se centra en les obres de petit format de la coL’lecció del museu madrileny i resumeix el ric conjunt de la seva pintura i escultura més íntima.
L’Obra Social ”la Caixa” presentarà també la primera exposició conjunta d’art i de ciència, que s’exhibirà als centres CosmoCaixa i CaixaForum Barcelona. Cadascun mostrarà des d’un punt de vista diferent un tema comú: el Mediterrani.
La programació del centre estarà marcada durant tota la temporada pel projecte Comisart, que a partir dels fons de la Col.lecció d’Art Contemporani de ”la Caixa” dóna suport a comissaris emergents a través de tres exposicions consecutives. A més, CaixaForum Barcelona acollirà també una exposició de caràcter social com és Invents, que reunirà alguns dels enginys més revolucionaris aplicats a països d’Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica.
L’any 2012, coincidint amb el seu desè aniversari, CaixaForum Barcelona ha rebut 971.101 visitants, amb exposicions destacades en la temporada que s’ha tancat com Abans del diluvi. Mesopotàmia, 3500-2100 a.C. i Georges Méliès. La màgia del cinema.