El 13è Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès omplirà amb propostes jazzístiques de primer nivell els dissabtes del mes de juny

Marco Mezquida, Eva Fernández, Irene Reig & The Bop Collective, Pau Figueres i el músic local Alfons Bertran conformem el cartell d’enguany

Redacció.-El Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès, organitzat per l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, arriba a tretzena edició i tindrà lloc en diferents espais patrimonials del municipi al llarg de tots els dissabtes del mes de juny. El tret de sortida serà el dissabte 1 de juny i es clourà el dissabte 29 de juny.

Fidels a la seva filosofia des de la primera edició allà l’any 2012, el 13è Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès continua apostant fermament en els seus tres eixos principals: la descoberta de nous talents del gènere, l’aposta per nous treballs discogràfics i per últim, la troballa i relació amb l’entorn patrimonial arquitectònic i natural de la vila. Tot a partir de diferents i petits auditoris creats per l’ocasió.

En aquest darrer eix, enguany estan orgullosos de poder estrenar un nou escenari: el Santuari del Puiggraciós. I què millor que sumant-hi la proposta d’un conciutadà com és Alfons Bertran, acompanyat del seu trio i interpretant el seu disc, Babela. La seva música i la particular ubicació del santuari a la porta dels Cingles de Bertí oferirà a l’espectador una vista panoràmica del Vallès inigualable.

Finalment, la imatge que il·lustra el cartell d’aquesta tretzena edició del Cicle de Jazz ha estat recuperada d’una imatge de l’Arxiu de l’Ametlla del Vallès. El grup musical en qüestió que hi apareix són Els Benplantats, una coral satírica dels anys 40’s naturals del municipi. Amb aquesta imatge, es busca fer un reconeixement no només al patrimoni cultural musical de l’Ametlla del Vallès, sinó també a la música en general.  Sigui el format o l’estil emprat, la música sempre ens ha acompanyat des dels temps dels Neandertals fins avui en dia. I l’elecció d’aquesta fotografia és per donar fe d’aquest fet a l’Ametlla del Vallès.

Programació

El cicle estarà format per cinc concerts de grans intèrprets de l’escena jazzística. Els seus noms i dies d’actuació són:

El dissabte 1 de juny a les 20:00 hores a l’escenari Jardins de la Residència Millet Park, Eva Fernández, saxofonista, cantant i compositora, serà l’encarregada d’inaugurar aquesta tretzena edició. Eva Fernández proposarà un viatge sonor per alguns dels temes que l’acompanyen durant els darrers anys, entre els quals podrem trobar cançons en primícia del seu pròxim disc, ¿Cómo llamar a esto? que es publicarà els mesos vinents.

Dissabte 8 de juny a les 20:00 hores a l’escenari de Can Draper, el torn serà per Marco Mezquida. Acompanyat de Masa Kamaguchi (contrabaix) i Ramon Prats, presentaran l’aclamat treball Tornado.

Dissabte 15 de juny a les 20:00 hores al Santuari de la Mare de Déu del Puiggraciós, el bateria i compositor local, Alfons Bertran presentarà Babela, el seu particular homenatge a la seva mare, Isabel Ramon Puig. Influenciat pels músics Paul Motion, Maylin Crispell, Keith Jarret, el gòspel, swing, la música contemporània, però també del jazz europeu contemporani i d’avantguarda, Alfons Bertran vindrà acompanyat  d’una formació poc habitual i sorprenent, el pianista Roger Mas i el saxofonista Martí Serra.

Dissabte 22 de juny a les 20:00 h a la Plaça de l’Ajuntament, Irene Reig, una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz,  & The Bop Collective, banda que lidera, presentaran en directe, Decisió i Coratge (The Changes, 2023). Estem davant del tercer disc de l’octet, que marca un abans i un després en la trajectòria de la banda, tant en l’àmbit interpretatiu com en el compositiu. Hi podem trobar barreja del jazz straight ahead amb moltes altres branques del jazz que van des de ritmes brasilers com la samba o la bossa nova, passant pel swing, el hard bop i el jazz més contemporani.

Dissabte 29 de juny a les 20:00 h a Can Plantada, el guitarrista Pau Figueres clourà aquest 13è Cicle Jazz de l’Ametlla del Vallès. Pau Figueras presentarà el seu nou treball Latido, confeccionat pacientment durant els últims cinc anys. Unes obres cuinades totes elles a foc lent, de manera molt intuïtiva i a base d’un prolongat període d’assaig i meditació.

Les entrades ja estan a la venda.