El 16è Festival de Música de la Vall de Camprodon

El festival es consolida amb espectacles íntims de petit format

El Festival de Música de la Vall de Camprodon (FMVC) arriba a la seva setzena edició amb una programació artística “amb èxit demostrat després d’haver exhaurit totes les entrades de l’edició passada”, que vol acostar a la Vall i al Ripollès espectacles íntims, de petit i mitjà format i per un públic divers, que encara no s’han vist a la comarca, segons ha explicat aquest dimarts a la presentació de l’edició d’aquest any el director artístic del FMVC, Francesc Viladiu. La presentació d’aquesta setzena edició s’ha fet a la sala de ball de Llanars, recentment remodelada. El festival començarà el divendres 7 d’agost i s’acabarà el diumenge 23 d’agost. Aquest any hi haurà concerts a Llanars, Vilallonga de Ter i Molló. Josep Coma, alcalde de Molló i representant dels municipis que participen en el festival, ha destacat que “el festival ha aconseguit acostar la cultura als joves de la Vall i de comarques veïnes”.

Pau Vallvé i Joan Colomo seran els encarregats d’obrir el festival el divendres 7 d’agost amb un espectacle conjunt a la sala de ball de Llanars. Són dues de les veus més destacades i amb més personalitat del panorama musical català actual. El resultat de la suma és divertit, intens i bonic a parts iguals.

El festival saltarà posteriorment a la sala Cooperativa de Vilallonga de Ter. El diumenge 9 d’agost, Gossos hi celebraran el seu 22è aniversari. Per fer-ho, han organitzat una gira molt especial que busca l’essència i la proximitat amb el seu públic.

Beth retornarà el festival a la sala de ball de Llanars, on tres anys després del seu primer disc en català, Segueix-me el fil, presenta Família, on aprofundeix en les mateixes línies artístiques i que remet al dolç moment vital de la cantant des que va ser mare.

El festival el tancarà David Carabén, veu i principal compositor de Mishima, que ha escrit algunes de les cançons clau del pop en llengua catalana del segle XXI: una obra que, finalment, ha rebut el caire literari que mereix amb la publicació de La forma d’un sentit (Empúries, 2015), recopilació de lletres comentades per ell mateix i epilogades per Sergi Pàmies. Carabén ha decidit portar el llibre al directe a través d’una proposta més íntima, en la que, acompanyat pel piano de Marc Lloret i la trompeta de Pablo Fernández, repassa temes que habitualment no formen part del seu repertori.

Les entrades pel festival es posen a la venda aquest dimecres a l’Oficina de Turisme de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i als ajuntaments de Llanars, Vilallonga de Ter i Molló. Els preus de les entrades seran de 10 euros. L’aforament és limitat a la capacitat de la sala amb públic assegut (entre 150 i 180 persones).