El 20 d’abril s’estrena a la Sala Baixos22, ‘Ratas’

Amb direcció de Begoña Moral, i la interpretació de Blanca Garcia Lladó, Albert Bassas i Paula Ten

Redacció.- El 20 d’abril s’estrena a la Sala Baixos22, Ratas, una producció de Paradiso 99 que compta amb l’autoria i direcció de Begoña Moral, i la interpretació de Blanca Garcia Lladó, Albert Bassas i Paula Ten. Un relat que ens situa en un període d’entreguerres per preguntar-nos fins a quin punt és lícit respondre a la violència amb més violència.

Berlín, 1919. Otto, el flautista, arriba a la ciutat després de combatre a la Primera Guerra Mundial amb un encàrrec: matar totes les rates de la ciutat. Allà coneix la Sylvia, una florista petitburgesa. Dues persones que han perdut la capacitat d’estimar es troben i connecten. Però el flautista ha de matar a les rates, i la florista n’és una.

Sylvia necessita sobreviure i aconsegueix que Otto canviï d’objectiu. I Otto no la mata a ella, no mata a les rates, Otto mata a tots els fills del poder, els porta al riu i els nens s’ofeguen. I després, se’n va.

Tres personatges a escena, tres llenguatges

Paradiso 99 torna a fer una proposta híbrida de text, dansa i audiovisuals per explicar un conte polític, a la vegada que poètic, una reescriptura lliure del conte dels Germans Grimm, El flautista d’Hamelín, al voltant de la guerra i les seves conseqüències en les ànimes i els cossos de qui les pateixen.

Ratas és una proposta que s’emmarca dins d’El Cicló, projecte de suport a la creació del Teatre Tantarantana.