El 34% dels estudiants que cursaran el Master MIRO de la Universitat de Perpinyà són catalans

L'objectiu del Màster és formar professionals en el terreny del turisme cultural

La Universitat de Perpinyà Via Domitia ha inaugurat oficialment la primera edició del Màster MIRO. Aquest màster és una formació online, multilingüe -en francès, català, castellà i anglès- que atorga tres titulacions de màster corresponents al sistema naiconal francès, espanyol i andorrà, i que s’imparteix a les universitats de Mallorca, Andorra, Paris VI i Ciències Po de Tolosa.

L’acte d’obertura s’ha fet a la Sala d’Actes del Campus Mailly de Perpinyà i hi han participat Jean Chambaz, president de la Universitat Pierre i Marie Curie, Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, Philippe Raimbault, director de Sciences Po Toulouse, Miquel Nicolau, rector de la Universitat d’Andorra, i Patrick Bourgin, responsable de l’acció IDEFI Agència Nacional Francesa de Recerca.

En aquesta primera convocatòria s’han presentant 103 candidats de quatre continents que varen sol·licitar inscriure’s al màster durant lel període d’inscripció que va ser del 15 d’abril al 15 de juny de 2015. Finalment han estat 23 els alumnes seleccionats, majoritàriament francesos (55%) i catalans (34%), i també espanyols i de la resta del món.

Master MIRO
El Màster MIRO té com a objectiu formar personal altament qualificat en l’àmbit del desenvolupament local, i més específicament en el sector del turisme cultural, afavorint la mobilitat i llocs de treball dels estudiants a escala continental. Les matèries d’estudi del Màster Miro estudien els models turístics de França -lider mundial en nombre de visitants- i d’Espanya, lider en repercussions econòmica que genera el turisme.

Amb l’objectiu de capacitar personal altament qualificat en l’àmbit del desenvolupament local, específicament en el sector de turisme cultural, el màster dirigeix la seva oferta formativa als professionals que hauran de gestionar un mercat en creixement constant i amb una forta expansió internacional.

El Màster Miro vol posar en valor l’eix Barcelona-Tolosa, via Perpinyà, Montpeller, Andorra, Girona i Palma de Mallorca. Aquesta part del sud d’Europa té una gran importància econòmica i turística a nivell planetari, amb mes de 700 museus, 350 rutes turístiques i 12 espais declarats d’interès per la UNESCO que acullen cada any prop de 35 milions de visitants estrangers. L’any 2014, el creixement mundial dels sector turístic ha estat de més del 4,7%, mentre que en aquesta regió d’Europa del Sud Mediterrani l’increment ha estat de més del 7%.