El 3r Cicle Jazz i Fires programa 10 activitats en aquesta edició

Destacada presència de músics catalans, amb Ver i Blau, Judit Nedderman i el Sextet Gerió entre d'altres

Entre els dies 23 d’octubre i el 2 de novembre el Sunset Jazz Club de Girona oferirà la tercera edició del Cicle Jazz i Fires, organitzat en ocasió de les festes de la ciutat i de l’aniversari del local. En total s’han programat 10 activitats: vuit concerts, una jam session i el ja tradicional Vermut Jazz a la terrassa el dia de Sant Narcís, organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament. Del total d’activitats, 4 són gratuïtes i les altres tenen preus entre els 3€ i els 12€.

Aquest cicle pretén ser una mostra concentrada del que es programa en l’extensa temporada estable: músics locals, nacionals i internacionals del millor nivell, dedicats a les diferents tendències del jazz i les músiques afins.

Destacada presència de músics catalans

El pop/jazz de Verd i Blau (23/10), en la seva versió acústica amb Judit Nedderman, Adrià Plana i Vic Moliner, donarà inici a aquest cicle que tindrà força presència catalana. La formació gironina de cambra Sextet Gerió (26/10) estrenarà el seu espectacle Tango 2, amb arranjaments originals de música argentina a càrrec dels pianistes Santi Escura i Joan Sadurní; el Luis González Trio (28/10), grup resident al Sunset per tercera temporada, oferirà un concert amb convidats especials. El dia de Sant Narcís (29/10) a les 12 del migdia, el grup Hot Brass Quartet amb el veterà mestre de la trompeta Josep Maria Farràs al capdavant, amenitzarà el Vermut Jazz a l’exterior del Sunset, i ja a la nit els Movin’ Wes oferiran una sessió de boogaloo i funk instrumental. El blues també serà present de la mà de dos músics històrics, amb el concert d’August Tharrats & Amadeu Casas Blues Duel el dijous 30 d’octubre.

Per celebrar el seu tretzè aniversari, el club oferirà un concert gratuït la nit de l’1 de novembre a càrrec de la vocalista de soul i funk Marga Mbande, que amb el suport d’una banda de luxe garanteix que es viurà una vetllada de la millor música negra. Per cloure el Cicle i les Fires, diumenge 2 de novembre i poc després dels Focs, hi haurà una jam session coordinada per la Sunset Band.

 

El millor jazz des de NYC

Des de Nova York arribaran dues propostes de gran nivell, la primera de la mà del Rotem Sivan Trio (25/10). Aquesta jove formació està despuntant en els darrers temps gràcies als seus esplèndids directes com el del Birdland de fa unes setmanes, i a la extraordinaria tècnica guitarrística de Sivan.

El concert estelar d’aquest cicle anirà a càrrec del Jerome Sabbagh Quartet feat. Ben Monder & Jeff Ballard (31/10), que faran una única actuació a Catalunya. Resident a NYC des de l’any 1995, el saxofonista Jerome Sabbagh ha establert una sòlida reputació com a sideman i com a solista, havent col·laborat amb molts dels millors músics de l’escena nord-americana. Aquesta gira servirà per presentar el seu cinquè àlbum “The Turn”, publicat recentment i que ja ha rebut una excel·lent crítica (quatre estels i mig) de la revista especialitzada Downbeat.