El 5è Congrés D’Ateneus de Catalunya reunirà els motors de la societat civil del país

Es preveu que hi participin representants D'entitats socioculturals D'arreu de Catalunya

A L’acte, que se celebrarà aquest diumenge 15 de febrer a L’Institut del Teatre de Barcelona, hi intervindran el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras
El proper diumenge 15 de febrer se celebrarà a la seu de L’Institut del Teatre de Barcelona, la cloenda del 5è Congrés D’Ateneus de Catalunya. Amb aquest acte es posarà el punt i final a un procés participatiu de 13 mesos, convocat per la Federació D’Ateneus de Catalunya (FAC), amb L’objectiu de fomentar la vigència dels centres culturals, casals i ateneus catalans, i potenciar-ne la seva tasca. Es preveu que hi assisteixin més de 150 persones, representants D’associacions socioculturals D’arreu del territori. La benvinguda comptarà amb la participació del president del Parlament de Catalunya, el M. Hble. Sr Ernest Benach, el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, L’Hble. Sr. Joan Manuel Tresserras, el president Delegat de L’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, L’IL’lm. Sr. José Manuel González Labrador i el Comissionat de L’Alcaldia per a la Participació Ciutadana de L’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Ramon Nicolau, a més del president de la FAC, Pere-Joan Pujol.

La cloenda servirà per acabar de definir i sotmetre a votació el document resultant de tot el procés i que, segons el president de la Federació D’Ateneus de Catalunya, Pere-Joan Pujol, ?ha de ser un full de ruta que permeti a les entitats guanyar força com a agents bàsics de dinamització social de L’entorn i de transmissió de valors cívics i D’una catalanitat integradora i no excloent’.

Durant la cloenda també hi haurà temps per una taula rodona amb el títol de ?Tenim futur??, a través de la qual diversos experts debatran sobre els reptes de futur del moviment ateneístic. També es realitzarà una sessió de treball en grups durant la qual diverses entitats socioculturals federades presentaran experiències positives i bones pràctiques que poden ser bons exemples per a la resta d’associacions.

La Federació D’Ateneus de Catalunya és L’entitat de segon grau de L’associacionisme sociocultural català. Aplega 140 associacions repartides per tot el territori que, al seu torn, agrupen més de 75.000 persones associades. Treballa des del 1983 per fomentar un teixit associatiu que realitza una tasca molt important de dinamització cultural comunitària, foment de valors cívics i de cohesió social i de clara vocació pública. La FAC ofereix a les entitats formació de qualitat i serveis de tot tipus, a més de promoure el reconeixement de la seva tasca.