El 7 i 8 de juny torna Arrels del Vi, maridatge perfecte entre els grans vins de la DO Empordà i Sant Martí d’Empúries

Una oportunitat única per descobrir els excel·lents vins empordanesos i per comprar a preu de celler veritables joies vinícoles com els vins guanyadors d’Arrels del Vi 2014: Flor d'Albera 2011 de Celler Martí Fabra, Sota els Àngels Negre 2008 de Sota els Àngels i Torre de Capmany de Pere Guardiola

Arrels del Vi, la fira vitivinícola més esperada de l’Empordà, celebra la seva setena edició a Sant Martí d’Empúries, el 7 i 8 de juny. Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de Tock Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com a única fira professional d’aquestes característiques oberta al públic general. Una fira on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar els excel·lents vins de la DO Empordà en un entorn privilegiat, Sant Martí d’Empúries. Una oportunitat única per descobrir els excel·lents vins empordanesos i per comprar a preu de celler veritables joies vinícoles com els vins guanyadors d’Arrels del Vi 2014: el blanc Flor d’Albera 2011 de Celler Martí Fabra, el negre Sota els Àngels Negre 2008 de Sota els Àngels i el dolç Torre de Capmany de Pere Guardiola

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala, la DO Empordà, el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries i Mas Gusó, la fira compta enguany amb un total de 21 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d’alta gamma i 1 celler convidat de l’AOC Corbières (Llenguadoc). Han confirmat la seva participació els següents productors de la DO Empordà: Bodegas Mas Vida, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Cellers d’en Guilla, Cooperativa Agrícola de Garriguella, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, *lavinyeta, Mas Llunes, Mas Polit, Pere Guardiola, Roig Parals, Sota els Àngels, Terra Remota, Vinyes dels Aspres, Vinyes d’Olivardots, i el convidat especial d’aquest any de l’AOC Corbières (Llenguadoc), Domaine des 2 Ânes.

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb els tasts de La Terrassa d’Empúries i l’Esculapi, així com amb els següents expositors: la prestigiosa marca de copes dels mestres del vidre Riedel; Manolo Sierra, pintor gadità afincat a l’Empordà que exposarà peces inspirades en el món del vi; els productors d’oli d’oliva de Ventalló Serraferran i Formatges La Balda. I un any més repetirà Arrels Kids: de 18h a 21h, tallers creatius per als més petits i música en directe tots dos dies.

El passat 12 de maig es va celebrar el tast a cegues per escollir els vins guanyadors de la fira Arrels del Vi 2014, el millor vi negre, blanc i dolç. El director del tast Rafel Sabadí, sommelier del restaurant el Roser 2, va fer una rigorosa selecció d’experimentats sommeliers, escollits tant per la seva trajectòria, com per la sensibilitat amb els vins de la DO Empordà i el seu compromís envers al territori. Enguany han participat 25 sommeliers de l’Empordà.

Els guanyadors de l’edició d’Arrels del Vi 2014 són:

En la categoria del vi blanc:

1. Flor d’Albera, 2011 (Celler Martí Fabra)

2. Caminante, 2013 (Terra remota)

3. Blanc dels aspres, 2012 (Vinyes dels Aspres) 

En la categoria de vins negres els guanyadors són els següents:

1. Sota els àngels negres, 2008 ( Sota els àngels)

2. Clos Adrien, 2010 (Terra Remota)

3. Gresa, 2008 (Vinyes d’Olivardots) 

I, per últim en la categoria dels vins dolços els guardonats són:

1. Torre de Campany (Pere Guardiola)

2. Garnatxa de l’Empordà Gran Reserva (Celler Cooperatiu d’Espolla)

3. Sols (La Vinyeta)

El lliurament de premis es realitzarà el proper 7 de juny per inaugurar Arrels del Vi.

Arrels del Vi deu el seu nom a la història de Sant Martí d’Empúries. A les excavacions de la colònia grega d’Emporion es van trobar les proves arqueològiques que van demostrar que la vinicultura va arribar a la Península Ibèrica a través d’aquest punt privilegiat del Mediterrani. Per això, la tradició vitivinícola en aquesta zona compta amb arrels de més de 26 segles d’història. La ubicació de la fira no és casual. A la història que té la zona cal sumar-li que l’Alt Empordà és una de les zones més turístiques de Catalunya i Sant Martí d’Empúries (L’Escala) és un dels seus pobles més atractius. A més del complex medieval, compta amb un casc antic abocat al mar, amb cales i platges molt atractives i amb un museu arqueològic únic.