El 85% de les colles castelleres participaran en l'acció d'internacionalització “Catalans want to vote. Human towers for democracy”

Òmnium fa una crida a omplir les places de Brussel·les, París, Londres, Berlín, Ginebra i Lisboa i també de 25 viles catalanes per reivindicar la consulta del 9 de novembre

“Catalans want to vote – Human towers for democracy”  ha acabat amb èxit aquest cap de setmana el micromecentage per fer possible l’acció d’internacionalització del dret a decidir català a set capitals europees i diverses viles catalanes el proper 8 de juny. En 40 dies 3.600 mecenes han participat en la campanya de microfinançament per fer possible l’aixecada simultània de castells. La xifra final recaptada ha sigut de 130.505.

50 colles en 7 capitals europees i 25 poblacions catalanes

L’aixecada simultània (12h hora catalana) de castells en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres i París també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i altres ciutats catalanes. Ara per ara ja hi ha 50 colles que faran exhibicions castelleres a 25 viles catalanes en el marc d’aquesta iniciativa, que vol fer del 8 de juny una diada cívica de país. Aquesta xifra representa més del 85% de les colles castelleres segons dades de la Coordinadora de Colles Castelleres.

“Catalans want to vote – Human towers for democracy” vol internacionalitzar l’anhel democràtic català. Reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals com: l’esforç, el treball comunitari i la solidaritat. Uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país.

Una crida a la mobilització

Òmnium ha aprofitat el final del micromecenatge per fer una crida a catalans i catalanes perquè es mobilitzin el proper 8 de juny i vagin a les places del país o de les capitals Europees (llistat adjuntat) per donar suport al dret a decidir dels catalans el proper 9 de novembre. La crida d’Òmnium va dirigida en especial als catalans que viuen a l’exterior ja que l’acció els dóna una bona oportunitat de participar activament d’un procés que ha de cloure el novembre amb la consulta.

La Coordinadora de Colles Castelleres i l’ANC a l’exterior, suports claus

El projecte compta amb el ple suport de la Coordinadora de Colles Castelleres que ha tingut un paper clau en fer possible l’èxit de la iniciativa implicant-se des del primer dia en el treball de comunicació i suport amb les colles castelleres d’arreu del país. Així mateix, cal destacar el treball de les comunitats catalanes a l’exterior que a través dels respectius Casals Catalans i dels nuclis de l‘ANC en cadascuna de les ciutats europees estan treballant per convertir el 8 de juny en un clam del fet català arreu d’Europa.

La iniciativa compta amb diversos col·laboradors: la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i totes les colles participants, les Comunitats Catalanes de l’Exterior, Verkami, l’ANC Exterior i Catalans al món, els supermercats Bonpreu i la marca Llet Nostra. A més, els mitjans oficials del projecte són: l’Ara, El Punt Avui, NacióDigital, VilaWeb, El Singular Digital, Directe i el Racó Català.