El BAFF arriba a la seva onzena edició

El Festival de cinema asiàtic de Barcelona proposa obres dirigides per joves realitzadors

Un any més es presenta una nova edició del BAFF ? Festival de cinema asiàtic de Barcelona que, organitzat per ?100.000 retinas’ i dirigit per Amaia Torrecilla i Carlos R. Ríos, arriba ja a la seva onzena edició.
El BAFF 2009 comença avui dijous i durarà fins al 10 de maig, presentant una selecció de més de 60 pel·lícules amb el millor que han preparat les cinematografies asiàtiques al llarg del darrer any, així com la inclusió del BAFF a la llista de festivals en els que es concedeix el prestigiós guardó atorgat per L’organització NETPAC (Network for the Promotion of Asian Cinema). En el cas del BAFF, on tota la programació és asiàtica, el premi es decidirà entre una llista restringida D’onze títols.Els espais on es podran veure les diferents peL’lícules són el CCB (hall i auditori), el Cine Rex, la sala 2 D’Aribau Club i L’Espai Cultural Caja Madrid.

Aquesta nova etapa que s’obre en el BAFF 2009 vindrà marcada per la desaparició de la secció País Convidat, per donar pas, a part de les seccions Oficial i Asian Selection (AS) – a una atomització de les seccions en les que tindran cabuda nous focus D’interès ja siguin sobre directors, ciutats, temàtiques o cinematografies.

El BAFF, sota el nom de Focus Sud-est Asiàtic, proposa una col·lecció D’obres dirigides per joves realitzadors procedents de Filipines, Indonèsia i Malàisia, autors que estan cridant L’atenció dels grans festivals internacionals i que amb el seu cinema fresc i moltes vegades de baix pressupost estan aportant aires nous al cinema asiàtic contemporani. A més entre l’11 de maig i el 14 de juny una selecció D’aquestes pel·lícules es presentarà a les filmoteques de Galícia (CGAI) i València (IVAC). Igualment es crea la nova secció Emergents en la qual presentaran les seves obres directors que estan cridats a ser referència en el cinema futur.

A la Secció Oficial es concediran els premis Durián d’Or, concedit per la Casa Àsia i dotat amb 6.000 euros, a la millor pel·lícula realitzada per un director que hagi fet menys de tres pel·lícules. El premi Cinematk, concedit amb la col·laboració de la distribuïdora cinematogràfica Avalon, es decidirà entre totes les pel·lícules de la Secció Oficial i suposa el compromís de distribució a Espanya de la pel·lícula guardonada i la seva posterior passada en estrena exclusiu per televisió en el canal Cinematk. El premi D-Cinema passa a concedir a la millor obra realitzada en aquest format, independentment de la secció en la qual es presenti la pel·lícula.