El bailaor Juan Carlos Lérida, Niño de Elche i els poemes de Núria Perpinyà protagonitzen els espectacles de Terrats en Cultura del cap de setmana

El festival Terrats en Cultura ofereix de l'1 de juny al 27 de juliol una programació de 13 espectacles multidisciplinaris de petit format damunt dels terrats de Barcelona i l'Hospitalet

Redacció.- Terrats en Cultura programa aquest cap de setmana –divendres 28 i dissabte 29 de juny– dos espectacles a dues localitzacions diferents del barri del Poblenou.

El Monte de los Olivos

El pròxim divendres 28 de juny el festival d’arts escèniques presenta ‘El Monte de los Olivos’, una performance dirigida i interpretada per Juan Carlos Lérida amb Niño de Elche com a artista convidat, que ja té totes les entrades exhaurides. El ballarí puja a Terrats en Cultura per oferir un espectacle únic i irrepetible on mantindrà una conversa ballada amb el cantant i poeta Francisco Contreras per reflexionar, a través del gest i la paraula improvisada, sobre la disciplina flamenca.

L’espectacle, que es podrà veure a les 20.30 h damunt d’un terrat del Poblenou, neix del neguit del coreògraf flamenc d’investigar aquesta branca artística en primera persona, però a través de mirades, espais i oficis diferents. Per aconseguir-ho, Lérida du a terme trobades esporàdiques amb artistes d’altres àmbits que tenen un vincle especial amb cada escenari on es representa l’obra, per generar un diàleg espontani que parteix d’un tema comú.

Fa deu anys, Juan Carlos Lérida i Niño de Elche ja van actuar a Terrats en Cultura amb l’espectacle ‘Acercamiento al cante’. Una dècada després, ara que ambdós es troben en un moment ben diferent de les seves carreres artístiques, el festival torna a reunir-los.

Cels canviants

El dramaturg Òscar Sánchez signa la direcció de l’espectacle ‘Cels canviants’, interpretat per la companyia Nurosfera, que es podrà veure el dissabte 29 de juny a les 20.30 h, també a un terrat del Poblenou. Es tracta d’una adaptació en format de lectura dramatitzada del primer llibre de poemes de l’escriptora Núria Perpinyà, que relata el procés d’enamorament d’una parella.

La Naia (Núria Casado) i en Matthew (Pep Planas), viuen una apassionada història d’amor, però l’evolució de la seva relació va lligada a les variacions del cel: amb ells viurem i traspassarem boires, tempestes, cels rasos, nocturns… A través d’un diàleg construït amb poemes, que es fan i es desfan com els núvols, els dos personatges de l’obra reflexionaran sobre l’amor, el desamor i les diferents etapes de la vida.

Un espectacle amb música original en directe a càrrec del pianista Jordi Cano.

Terrats en Cultura

Durant els 2 mesos que abasta la programació de Terrats en Cultura –de l’1 de juny al 27 de juliol–, es podran veure un total de 13 espectacles en 14 funcions. En total, la programació contempla 5 concerts, 2 performances, 2 espectacles de dansa, 3 espectacles de teatre i un de teatre musical, un espectacle de poesia i un espectacle en format stand up a 11 terrats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Les entrades per al públic general es poden adquirir a través del web amb preus que oscil·len entre 12 i 18 euros amb consumició inclosa en tots els casos.

Terrats en Cultura és un cicle d’arts escèniques i música impulsat per l’associació cultural Coincidències. El projecte, nascut l’any 2013, té com a objectiu reivindicar l’ús dels terrats, espais característics de l’arquitectura mediterrània, que actualment estan quedant en desús i orfes de sentit. A través d’una programació cultural itinerant als terrats de la ciutat, el festival recupera aquests espais i, alhora, aposta per un model d’urbanisme més sostenible.

Coincidències

Coincidències és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa en el sector de les arts escèniques, la democratització cultural i la creació de nous públics des de l’any 2013. Nascuda a Barcelona, l’associació té com a principal objectiu recuperar, a través d’accions culturals, espais urbans de socialització, com ara els terrats d’edificis públics i privats. L’entitat és creadora del festival Terrats en Cultura. També és un dels membres fundadors del col·lectiu European Creative Rooftop Network (ECRN), una xarxa que reuneix diferents projectes socials, culturals, urbans i mediambientals que tenen els terrats de les ciutats europees com a elements vertebradors de la seva activitat.