El ball s’imposa com a millor muntatge a la XVI edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya

La producció del TNC i el CDN s'emporta cinc Butaques, entre elles la de millor muntatge teatral i la de millor actriu, per Anna Lizaran

El ball (TNC/CDN) ha estat el muntatge guanyador de la setzena edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya, imposant-se en cinc de les sis categories a les quals  optava: millor muntatge teatral, millor actriu (Anna Lizaran), millor actriu de repartiment (Francesca Piñón), millor escenografia (Max Glaenzel) i millor il·luminació (Kiko Planas ?aai-). La coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i el Centro Dramático Nacional és una proposta que combina teatre i dansa a partir de la novel·la D’Irène Némirovsky, amb direcció de Sergi Belbel.

Els  premis es van entregar en  una  gala a L’Arteria Paral·lel de Barcelona, ciutat que ha acollit per segon cop la cita, i a la qual han assistit més de 700 persones. Urtain (CDN/Animalario) s’ha imposat com a millor producció espanyola i Inferno, Purgatorio i Paradiso (Societas Raffaello Sanzio) com a millor producció estrangera vista a Catalunya, les dues noves categories dels Butaca 2010.

El segon muntatge amb més guardons ha estat el musical Pegados, el qual s’ha imposat en totes les categories a les quals estava nominat: millor espectacle musical, millor actriu musical (Alícia Serrat) i millor composició musical (Ferran González i Alícia Serrat).  En aquest apartat s’ha entregat també el guardó al millor actor a Xavi Melero, per Hoy no me puedo levantar.

American Buffalo (Teatre Lliure) i L’auca del senyor Esteve (TNC) han obtingut dues Butaques respectivament. American Buffalo s’ha  fet  amb  els  premis al millor muntatge de petit format i a la millor direcció teatral, que recau sobre Julio Manrique. L’auca del senyor Esteve s’ha emportat la  Butaca al  millor  actor  (David Bagès) i al millor  actor de repartiment (Llorenç Gonzàlez).

En  dansa, el premi al millor espectacle  ha  estat  per a la Cia. Marta Carrasco, amb L’espectacle Dies Irae; al Rèquiem de Mozart. La Butaca per altres disciplines s’ha atorgat a Llits (TNC / Santamandra Prod. / Andréas Claus / Lila Pla Alemany). El guardó al millor text teatral ha recaigut sobre Dictadura ? Transició ? Democràcia, de Nao Albet i Marcel Borràs. El millor vestuari ha estat el D’Alícia ? un viatge al país de les meravelles (M. Rafa Serra i Berta Riera). Com ja s’havia anunciat, el guardó honorífic D’aquesta setzena edició dels Premis Butaca ha estat per Lita Claver ‘La Maña’, en reconeixement a la seva trajectòria artística.

Etiquetes:
, ,