El Ballet de Barcelona estrena a la Sala Versus Glòries “ATUᴙꓯ”

Una peça de dansa contemporània al voltant de la lesió del ballarí i la crisis de la Covid-19

Redacció.- La Sala Versus Glòries estrena, dins de l’#offversus, una nova disciplina que fins ara no havia programat: dansa. I ho fa amb l’objectiu d’apropar la dansa al públic, aprofitant l’espai i la proximitat per oferir una experiència immersiva on viure i gaudir de la dansa de prop.
Els primers a estrenar-se són els ballarins de “El Ballet de Barcelona”, la companyia de dansa clàssica i contemporània de Catalunya. Fundada sobre principis ètics estrictes, els seus fundadors i directors Carlos Renedo (Barcelona) i Chase Johnsey (Florida), van crear una companyia sota condicions empresarials modernes i basada en una gestió ètica. Tots dos amb una llarga trajectòria en el món de la dansa, incloent-hi grans companyies com Les Ballets de Trockadero, l’English National Ballet de Londres, o la Metropolitan Opera House de Nova York, han aconseguit establir, junt amb la directora associada Carolina Masjuan, la companyia que el país necessitava, sent aquesta ja un referent internacional i amb ballarins de més de 20 nacionalitats. El Ballet de Barcelona es caracteritza per ser una companyia professional lliure d’expectatives corporals poc realistes, sense discriminació ètnica o de gènere, practicant tracte just, transparència i  inclusivitat.
ATUᴙꓯ és una peça que ha sorgit de la necessitat d’expressar el sentiment de buit de l’artista quan forçosament deixa de ballar per una lesió, coincidint a més a més amb una realitat social causada per la pandèmia mundial de la Covid-19. Una captivant història verídica on els tres protagonistes, connectats entre si a través de la dansa, obren els seus cors per compartir les seves incerteses, dubtes i inclús pors. Recordant quines van ser les seves últimes actuacions a escenari abans del confinament, arriben a posar-se cadascun a la pell de tres conceptes: la lesió, l’artista qui la pateix i la solidaritat. Així doncs, al llarg de la peça aquests rols interactuen entre si en una enrevessada lluita de la qual, finalment, n’obtenen un sentit: el creixement. “Ens fa més forts, ens fa més savis, més valents. Davant d’un futur incert, serem capaços de viure amb esperança aquest present”.
Els ballarins encarregats de dur a terme la peça són l’argentí Anibal Caballero, la catalana Estela Coll i la italiana, i també membre fundadora del Ballet de Barcelona, Giuliana Restivo. L’espectacle es podrà veure tots els dimecres d’octubre a la Sala Versus Glòries.
Sinopsi: A través de les seves vivències i experiències reals, els 3 artistes ens expliquen com han viscut el fet de lesionar-se coincidint a més amb l’arribada de la Covid-19. Connectats entre si comparteixen les seves incerteses, dubtes i pors, arribant a posar-se cadascun a la pell de tres conceptes: la lesió, l’artista qui la pateix i la solidaritat.