El ‘Barcelona Festival de Nadal’ torna amb més de 90 activitats

El gran format d'enguany a plaça Catalunya serà "Una Taula", un espectacle de teatre, música i arts visuals

Redacció.- Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat de Barcelona acolliran una atractiva i extensa programació per a tot tipus de públic, ja siguin infants, joves, adults, ciutadania local i també visitants d’arreu.

Amb més de 20 projectes culturals i més de 90 sessions i activitats, les arts de carrer, la música, les instal·lacions o les arts digitals donaran forma al Barcelona Festival de Nadal a través de llenguatges universals diversos i accessibles per a tothom els matins, tardes i vespres d’entre el 16 i el 29 de desembre de 2023.

De la mà de l’arquitecte i escenògraf Juli Sanjuan Palma, la plaça de Catalunya tornarà a esdevenir un espai on aturar-se, observar i reflexionar amb una proposta escenogràfica inspirada amb el fet de començar de nou i poder estrenar un full en blanc. Amb Marc Salicrú al disseny d’il·luminació, FRAU. recerques visuals amb la proposta videogràfica i Aina Roca Mora amb col·laboració a la conceptualització espacial, complementen i enriqueixen aquesta escenografia urbana.
NADAL EN FAMÍLIA
Els matins del ‘Barcelona Festival de Nadal’ els ompliran les activitats de Nadal en família, un conjunt de propostes familiars que recorreran la literatura, la creació artística, l’aprenentatge i el joc. Dues hores, d’11 a 14 h, de propostes culturals participatives on el paper serà el protagonista: Nadal SuperVeloz, un homenatge a la impremta; el fotomaton analògic Face-o-mat; Paisatges, un espai de joc i experimentació artística; Barcelona, una postal de Nadal per crear la teva nadala personalitzada; La màquina dels records, on construirem records amb una màquina d’escriure; La Capgrossada, que transformarà la plaça en un bosc d’animals fantàstics i La Fanzinoteca, on crearem la nostra primera revista.

El duet de dj’s Ssissterss realitzarà sessions musicals mentre es desenvolupen les estacions familiars matinals i, a partir de les 13 h, petits i grans gaudiran de la música de Reggae per xics amb el seu espectacle Nadal a bord!.

TARDES D’ARTS DE CARRER I MÚSICA
Les tardes d’arts de carrer i música començaran a partir de les 16.30 h amb una sessió diària de Miqui Puig DJ i, tot seguit, els disset músics de The Gramophone All Stars Big Band amb el seu soul, jazz o ska. The Gramophone All Stars Big Band actuaran també fora de la Plaça Catalunya per apropar la seva música a tres districtes de la ciutat.

Els espectacles d’arts de carrer com la dansa, el circ o el parkour seran presents a la plaça Catalunya a càrrec de LaSala, Eléctrico 28, Companyia de circ “eia”, Lezards Bleus, Quim Bigas i Sílvia Batet. I la música anirà a càrrec de Mazoni, Tarquim, Saphie Wells, Alba Armengou, Dani Nel·lo, Magalí Datzira, La Maria i Núria Graham.

VESPRES DE GRAN FORMAT
A les 20 h arriba el moment del gran format, enguany encarregat a l’Agrupación Señor Serrano, on un espectacle de teatre, música i arts visuals acomiadarà cada dia el Barcelona Festival de Nadal. Sota el títol Una taula, es plantegen preguntes al voltant dels àpats de les festes de Nadal a les diferents famílies i cultures, tenint molt presents les convencions i els estereotips.

PLAÇA UNIVERSITAT

Durant el ‘Barcelona Festival de Nadal’, la plaça Universitat serà envaïda per la instal·lació audiovisual interactiva Analema. Una idea original de Sónar, amb motiu del seu 30è aniversari, desenvolupada per Glassworks i l’espai sonor de Tarta Relena.

Aquesta instal·lació està inspirada en el recorregut anual del Sol i en la celebració del solstici d’hivern i la ciutadania, a través dels seus moviments, serà la generadora d’una coreografia urbana que cada nit emetrà una majestuosa torre de llum, producte de les interaccions diürnes amb els vianants.

Els dies 16 de desembre a les 21 h i el 21 de desembre a les 20 h, el duo vocal Tarta Relena interactuarà en directe amb la instal·lació.

 SONS DE CIUTAT

També arriba de nou la versió nadalenca del projecte Sons de Ciutat: 100 concerts gratuïts de més de 40 artistes i formacions musicals als diferents districtes de la ciutat. Una proposta cultural i comercial que s’ampliarà del 9 de desembre de 2023 al 4 de gener de 2024 fet amb la complicitat de: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Say it loud, BAM, MIRA, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Jam Session, ESMUC, Terrats en Cultura, Fundació Òpera Catalunya i Fundació Victòria dels Àngels.

Músiques diverses com el jazz, l’indie, la clàssica, el folk, el pop, el funk, el soul, l’electrònica i l’òpera, ompliran la ciutat aquest Nadal com a acte de complicitat entre el comerç i la cultura, un regal musical a vianants i persones compradores, així com un espai d’exhibició del talent musical local.