Presentació de "Una Bruixa com nosaltres" a Barnasants

El Barnasants acull “Una bruixa com nosaltres”, un concert especial en homenatge a Guillermina Motta

Sílvia Comes, Anna Roig, Laura Simó i Mone Teruel han versionat a la cantautora amb una visió polièdrica del repertori

Redacció.-  El festival Barnasants celebra aquest cap de setmana un concert especial de la mà de Sílvia Comes, Anna Roig, Laura Simó i Mone Teruel. Amb el títol d’”Una bruixa com nosaltres”, les cantautores versionaran a Barnasants a Guillermina Motta empeltades per la visió polièdrica del repertori.

Sílvia Comes va rebre la proposta de dirigir un homenatge a Guillermina Motta fa gairebé dos anys de la mà de Pere Camps, director del festival. Des d’aleshores ha estat treballant en aquest espectacle que pretén rendir un agraïment a la icònica cantant barcelonina que va musicar poetes i adaptar referents de la chanson, a més de cantar tangos, compondre cançons i proclamar cuplets.

L’espectacle, que serà enregistrat en disc en directe, comptarà amb diverses cançons que han marcat la trajectòria de l’artista com Cançó d’un doble amor, No us caséssiu pas, noietes o Visca l’amor. Tindrà lloc el pròxim diumenge, 28 de febrer, al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat.

«La proposta d’en Pere Camps de dirigir l’homenatge a la Guillermina Motta em va arribar fa ja dos anys. Ni ell ni jo ens imaginàvem que hauríem d’esperar un temps llarg per presentar-lo, doncs les vides de la majoria de nosaltres gairebé s’aturarien i, amb elles, els escenaris també restarien muts. Passat un terrible 2020, any en el que el Barnasants celebrava els seu 25é aniversari, per fi en aquest 2021 el concert es presenta al Teatre Joventut.

Aquest concert homenatge era un gran repte. Hi havia un repertori important i tan ple de matisos, amb cançons  tan diferents, que exigiria registres que poguessin donar veu a les múltiples cares de la Motta. Cantar amb l’Anna Roig, la Mone Teruel i la Laura Simó aquestes cançons, tenint personalitats tan diferents, crec que era una aposta segura perquè les admiro des de fa anys per la qualitat de la seva feina en cadascun dels seus estils.

Algunes de les cançons de la Guillermina jo encara les recordava, però moltes d’elles les desconeixia. Tot i tenir-ne moltes ja escollides, durant vàries trobades amb ella em va descobrir autèntiques joies. Alguna d’aquestes joies apareixerà en el concert.

A ‘’Una bruixa com nosaltres’’ hi haurà cançons d’amor i desamor, amb ironia i sense; cançons que estimen la seva catalanitat, perquè l’estima; chansons i cuplets; cançons des d’una dona per les dones, invocant la força de les dones. Seran  molts els registres visibles durant el concert, lligats per un element subtil com ell mateix: l’elegància. Aquest és un tret en la personalitat de la mateixa Guillermina, i també hem  buscat deixar-lo clar en el repertori escollit per l’ocasió.

La Motta jugava amb la dosi justa de seriosa frivolitat, i amb una dosi gran de compromís i denúncia transmès amb clares intencions de no deixar ningú indiferent. Esperem que sorprengui al públic, al nou arribat i al que l’adorava, al seu de sempre. »