El Barnasants escalfa motors amb dos concerts previs a la inauguració del festival

Carles Belda i Carles Sanjosé actuaran al Teatre Mar i Palma de Mallorca

Redacció.- Enguany el Barnasants escalfa motors de la seva XXII edició amb dues pre-inauguracions: La primera és un concert a càrrec de Carles Belda i Carlos Sanjosé que portaran el seu projecte Càntut al Teatre Mar i Palma de Mallorca dissabte 14 de gener. La segona consisteix en un concert que oferirà el Harlem Jazz Club el proper dijous 19 de febrer en motiu de la celebració dels 30 anys de la sala.

El recital al teatre mallorquí de Belda & Sanjosex forma part de 4 concerts molt especials que inclouran temes nous especialment pensats pel Barnasants en quatre escenaris dels Països Catalans: el Teatre Mar i Terra de Palma de Mallorca, el Teatre Principal d’Alcoi, l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat, i el Casal Català de Perpinyà.

Els concerts s’emmarquen dins el projecte Càntut, un cançoner online impulsat pel musicòleg Albert Massip i nascut de l’aliança entre el músic empordanès i l’acordionista vallesà, que han ajuntat forces per recuperar un grapat cançons de tradició oral de les comarques gironines. Els temes inèdits que preparen en el marc dels concerts al Barnasants recuperen temes del territori de cada concert, fent un viatge musical pels països catalans.

La segona pre-inauguració del Barnasants és el concert especial de celebració dels 30 anys del Harlem Jazz Club. Ininterrompudament des de 1987, la sala més antiga i emblemàtica de Barcelona programa concerts cada dia: més de 10.000 concerts, 2 milions d’assistents, 25.000 músics, i més de 100 concerts solidaris fan patents la dimensió artística de l’espai.

En aquest concert especial es reuniran sobre l’escenari 10 artistes que cantaran cançons en diverses llengües, mostrant l’essència multicultural i artístic del Harlem Jazz Club. Hi seran Quico Pi de la Serra, Peter Loveday, Yannis Papaioannou, Tori Sparks i Xavi García, Joan Vinyals, Stefano Riva i Juanjo Fernández, Ray Cuza i Servilio Suárez, Hernán “El Chino” Senra, Joe Psalmist i Carlos Romagosa i Antonio Castejón. Els beneficis del concert de celebració aniran totalment destinats a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.