El belga Alain Platel i el director alemany Nicolas Stemann, noves estrenes a l'estat espanyol

Temporada Alta acull dues estrenes internacionals

Redacció.- Aquesta setmana Temporada Alta acull noves produccions internacionals amb l’estrena a l’Estat espanyol dels muntatges de dos directors europeus de renom: el coreògraf belga Alain Platel que presentarà Nicht Schlafen (sense dormir) acompanyat de les Ballets C de la B i el director alemany Nicolas Stemann que, juntament amb l’actor austríac Philipp Hochmair, presentarà Werther!, una aproximació a l’heroi romàntic de Goethe adaptada als temps actuals.

Platel presenta una visió pròpia dels convulsos primers anys del segle XX a partir de la música de Mahler i polifonies africanes

Alain Platel visita Temporada Alta per tercera vegada després de Gardènia (2010) o Coup Fatal (2015) per presentar Nicht Schlafen (sense dormir). Amb l’obra del compositor austríac Gustav Mahler com a punt de partida, el muntatge ofereix una visió pròpia sobre els convulsos primers anys del segle XX que arriba fins a la gran crisi de la I Guerra Mundial. Una  producció de les ballets C de la B amb el paisatge musical de Steven Prengels, que, a més de música clàssica, incorpora sons de la natura i la realitat, i la polifonia de la tradició congolesa. Nicht Shlafen es podrà veure el 4 i 5 de novembre al Teatre Municipal de Girona a les 21.00h i 18.00h respectivament.

El muntatge de Platel s’inclou dins el cicle connexió Flandes on Temporada Alta explora l’escena teatral flamenca, una de les més dinàmiques d’Europa.  El cicle va inaugurar-se l’any passat tot i que Temporada Alta ja feia anys que programava artistes d’aquesta regió com Jan Fabre, Sidi Larbi Cherkaoui, Alain Platel o Peeping Tom. L’objectiu de la proposta que enguany celebra la segona edició és acostar al públic la riquesa de llenguatges i la qualitat que ofereix l’escena actual d’aquesta regió del nord de Bèlgica. Flandes té una forta inversió en cultura i va donar-se a conèixer a partir de la dansa tot i que, en els últims anys, el teatre de la regió també ha fet el salt a l’escena internacional. El cicle enguany programa també els muntatges de la Cie.d’irque & fien amb l’espectacle Carrousel des moutons i de Guy Cassiers amb De Welwillenden (Les beningnes) que s’emmarca dins el projecte “The Littell Project”, coproducció del Festival, subvencionat mitjançant el programa europeu Europa Creativa.

 

Stemann adapta Les desventures del jove Werther de Goethe als temps actuals i a les noves tecnologies

Aquesta setmana el Festival també acull l’estrena de Werther! de Nicolas Stemann que, juntament amb l’actor austríac Philipp Hocmair debuta a Temporada Alta amb una adaptació del mite romàntic de Goethe. Stemann, un nom important guardonat a l’escena germànica, va decidir reivindicar la figura del jove Werther a partir d’una posada al dia molt personal –i amb humor inesperat– d’aquest home malalt d’amor.  La posada en escena trasllada el personatge a l’època  de Facebook i el telèfon mòbil i es pregunta quin impacte pot tenir avui en dia la novel·la epistolar Les desventures del jove Werther de Goethe, que desborda sentimentalisme i amb un protagonista boig per amor.

A Werther! el director alemany fa una lectura molt personal i actual del text, amb un espectacle que barreja la lectura pública, el monòleg dramàtic i la performance. Philipp Hochmair al principi llegeix fragments de la novel·la, però poc a poc s’endinsa dins l’univers de Werther alhora que s’imbueix en el paper i en els estats d’ànim diferents davant d’una càmera que ell mateix controla. El muntatge es podrà veure en una única funció dissabte 5 d’octubre al Teatre de Salt a les 21.00h.