El Big Ensemble Taller de Músics il·lustra musicalment els poemes de l’argentí Juan Gelman de la mà del director artístic Enric Palomar

Nunca los daré por muertos s’estrena el dissabte 23 de novembre a l’espai BARTS

El proper dissabte 23 de novembre, el Big Ensemble Taller de Músics oferirà en primícia Nunca los daré por muertos, un concert homenatge al poeta argentí Juan Gelman, en el marc del 45 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.
El director artístic del Taller de Músics de Barcelona, Enric Palomar, explica que ha compost l’obra per il·lustrar musicalment els versos de Gelman, un dels grans poetes de la contemporaneïtat, a través de l’àmplia palestra de colors que compon l’escola barcelonina –des del flamenc al clàssic, i per descomptat el jazz-. Estem davant d’un espectacle únic interpretat per joves talents de l’escola superior del Taller de Músics i l’orquestra resident Cordes del Món, dirigida per Ernesto Briceño.
L’obra tindrà formalment una estructura tripartita, adaptant poemes de diferents etapes a la mateixa estructura. La primera part està basada en els poemes de Carta Abierta, dedicats a la pèrdua del seu fill i epíleg dels quals dóna nom a l’obra. La segona part, la més àmplia, és un dibuix del concepte d’exili composta a través d’una doble capa on els poemes de Gelman es barregen amb estructures poètiques atemporals, com ara fragments d’obres de Fray Luis de León, Dante i Ovidio, sense perdre de vista el concepte d’exili com a eix central. La tercera part de l’obra és un seguiment dels poemes de Gelman, els quals ofereixen una certa sensació d’optimisme visionari. L’obra es presenta com una continuïtat, és a dir, no és una successió de “cançons”, sinó que presenta una estructura formal unitària. El procés i desenvolupament artístic ha estat seguit de ben a prop pel mateix poeta, que ha acollit amb entusiasme la proposta de Palomar.
 
45 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA
El festival celebra la seva 45a edició i compta amb els grans noms del jazz i més de 100 concerts i activitats per a tots els gustos i públics, ampliant programació i mantenint l’aposta per l’accessibilitat als espectacles.
 
BARTS
La Sala BARTS és un multiespai situat a l’emblemàtic Paral·lel, eix escènic i cultural de Barcelona, un nou centre cultural contemporani amb propostes per a tots els públics. El local compta amb dues sales: la principal, amb un aforament de 900 localitats, i la sala club, de fins a 130 espectadors.