El Black Music Festival i la Casa de la Música impulsen la BLACK MUSIC BIG BAND

La BMBB vol ser la primera big band escola de les comarques gironines especialitzada en el que s’anomena música negre, on el funky i soul en seran els principals estils i es treballaran temes de Maceo Parker, Tower of power, Ray Charles, Jaco Pastorius, Blues Brothers, etc.

Una big band és una gran formació musical pròpia de la música de jazz, que es popularitza al llarg dels anys 30 i 40 on el swing  era bàsicament l’estil que s’interpretava. En l’actualitat el so de les  big bands ha evolucionat molt podent interpretar qualsevol estil de música però sense haver perdut mai la sonoritat jazzística que la caracteritza. Una big band típica està formada per saxos, trompetes, trombons  i secció rítmica.

La intenció d’aquesta iniciativa gironina més enllà d’aprendre a interpretar aquests estils és la de fer actuacions arreu i per suposat en el propi Black Music Festival, i de crear un espai on els joves músics del nostre país hi trobin les condicions perfectes per desenvolupar i complementar la seva formació musical. Jams sessions, concerts o màster class seran algunes de les activitats que podran participar al llarg de l’any els membres de la BMBB.

La direcció musical del projecte anirà a càrrec d’Adrià Bauzó, multi-instrumentista, arranjador i fundador de la Girona Jazz Project big band, llicenciat en la modalitat de jazz pel conservatori superior de música del Liceu en especialitat de saxo i que ha treballat amb músics de renom com Maceo Parker, Bob Mintzer, Guillermo Klein, Perico Sambeat i Ze Eduardo entre d’atres. Els assaigs seran a partir del 8 de gener a l’Espai Marfà i el cost per participant serà de 20€ mensuals.

Una de les característiques de la BMBB serà la joventut. La convocatòria està reservada a menors de 25 anys i busca músics dels següents instruments: saxo alt, saxo tenor, saxo baríton, trompeta, trombó, guitarra, piano, baix elèctric, bateria i veu. Les inscripcions es poden fer a través de la web del Festival.