El Black Music Festival obre la temporada a Catalunya amb artistes de luxe.

El festival comptarà amb Eva Fernández, Andrea Motis i Magalí Datzira, tres de les millors veus del Jazz a Catalunya on juntament amb Joan Chamorro faran un homenatge a Dinah Washington, Sara Vaugahn i Billie Holiday.

El Black Music Festival, el festival que obre la temporada a Catalunya arriba a la seva 13ena edició. De l’1 al 22 de març els escenaris de La Mirona de Salt, de l’Auditori de Girona i del Teatre Bescanó acolliran concerts tan especials com el que farà John Mayall, la figura blanca més important del blues del s.XX, per a celebrar els seus vuitanta anys. A ell li deuen la seva carrera artistes tan importants com Eric Clapton, Mick Taylor o Ron Wood. Tampoc han volgut perdre’s aquesta cita anual amb la música negra Spin Doctors, que trepitjaran terres gironines per segona vegada. El quartet de Nova York presentarà el seu nou disc, If The River Was Whiskey.
Una altra cita imprescindible pels amants de la millor música negra és la de Big Sam’s Funky Nation. Venen de Nova Orleans, és la primera vegada que trepitgen l’estat i ara per ara rivalitzen en popularitat als Estats Units amb Trombone Shorty & Orleans Avenue per ser els referents de la nova fornada del so de Nova Orleans.
Com cada any, el Black Music Festival presenta una producció molt especial pensada i produïda expressament per a l’ocasió. Enguany es titula “La màgia de la veu” i la protagonitzen les tres veus joves del jazz més importants a Catalunya. En aquest concert, que serà totalment exclusiu, hi trobarem juntes a Andrea Motis, Eva Fernández i Magali Datzira dirigides per Joan Chamorro i que faran un homenatge a tres de les grans veus del jazz de tots els temps: Dinah Washington, Sara Vaugahn i Billie Holiday.
També passaran pel Black Music Festival dues de les propostes catalanes més interessants del moment. Guillamino, que ens presentarà les cançons del seu nou treball Un altre jo, molt més proper al soul i The Excitements, sense cap mena de dubte la revelació musical de l’any gràcies a la carismàtica veu de la cantant catalano-mozambiquenya Koko-Jean Davis i el seu nou disc Sometimes Too Much Aint’t Enough.
Una altra vessant de la música negra que mai falla al festival de Girona és el gospel, que al llarg de les dotze edicions del festival sempre ha exhaurit totes les entrades. Enguany el Black Music Festival compta amb el gospel urbà dels The Gospel Viu Choir, la banda més important del gènere a Catalunya i els sorprenents Ol’Green que acaben de triomfar al programa de TV3 Oh Happy Day i que ja han venut totes les entrades del seu concert al Teatre de Bescanó.