El bon policia, la desconeguda comèdia de Santiago Rusiñol, arriba a El Maldà

Els actors Ricard Farré i Arnau Puig han adaptat el text i han creat una dramatúrgia pròpia

Redacció.- El 9 de febrer arriba a El Maldà l’estrena d’El Bon Policia, una adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig de la comèdia de Santiago Rusiñol. De fet, una de les comèdies més desconegudes de l’autor. Una obra molt poc representada i que en la seva estrena al Teatre Romea el 10 de novembre de 1905, va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de la seva època. Ricard Farré i Arnau Puig s’han enfrontat al repte d’adaptar el text i crear una dramatúrgia pròpia on els 10 personatges són interpretats, només, pels dos actors.
Els trets fonamentals d’aquest espectacle són un text punyent amb temes que, malgrat la distància temporal, són ben actuals i també un intens treball d’interpretació. Un treball artesà i acurat que juga amb les convencions teatrals i el fregolisme escènic amb el desig d’endinsar l’espectador en aquesta gran comèdia amb música de Joel Riu. El bon policia, és doncs, un divertimento d’embolics amb situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia i que defensa la llibertat de viure, amb qui i com un vulgui.
Els actors Ricard Farré i Arnau Puig porten una llarga carrera d’espectacles sota la batuta de reconeguts directors com Xavier Albertí, Josep Maria Flotats, Pere Planella, Josep Maria Mestres, Hermann Bonnín, Lluís Pascual, Xicu Masó, Anna Mª Ricard, Glòria Balanyà, Ricard Reguant, Carol López, Josep Maria Miró, Ferran Utzet, Israel Solà, Adrià Aubert, entre d’altres.
En definitiva, El bon policia pretén submergir l’espectador en una afilada, delirant i desconeguda comèdia d’un dels grans mestres del nostre patrimoni teatral. L’espectacle es podrà veure a El Madà del 9 de febrer al 7 de març.
SINOPSI
El bon policia és una afilada comèdia de Santiago Rusiñol que en la seva estrena l’any 1905 va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de l’època.
115 anys després, la història de supervivència de dos amics en un temps (també) de crisi, l’amor i un seguit d’embolics hilarants tornaran a posar en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.
En un un joc que trenca totes les convencions, només dos actors interpreten tots els personatges de l’auca convidant a l’espectador a riure plegats del món que ens ha tocat viure.
Una humorada còmica per  lluir “el cuerpo”!