El britànic Myles Sanko inaugurarà el 14è Black Music Festival

El 70% dels artistes són catalans

Alguns dels caps de cartell són els nordamericans Maceo Parker acompanyat de la Big Band Girona Jazz Project, Eli Paperboy Reed en format trio, els explosius i compromesos The Coup i el baixista virtuós i més respectat de l’escena mundial actual, Richard Bona. Els acompanyaran el rei del soul britànic Myles Sanko i propostes catalanes com The Gramophone Allstars Big Band, Flamingo Tours o Fundación Tony Manero, que tancarà el festival.

En total hi ha 49 actes en 12 espais. 40 concerts de 53 artistes i 9 activitats paral·leles. El 70% dels artistes són catalans. Els artistes internacionals venen dels Estats Units, la Gran Bretanya, França, Canadà, Itàlia, Rússia, Senegal i Camerún.

Com a novetat, el festival estreny lligams amb festivals catalans amb els que comparteix bona part de la seva filosofia, com CruïllaBCN, Itaca Cultura i Acció. La idea és compartir sinèrgies i públic alhora que també establir col·laboracions a nivell de programació.

El Black Music Festival torna a organitzar un cap de setmana de música negra gratuïta al carrer, concretament a la plaça Independència de Girona. El matí de dissabte i diumenge hi tindrà lloc el Petit Black Music que any rera any es va consolidant. Enguany comptarà amb artistes de la importància de Llibert Fortuny o els Blues Brothers Kids. Les tardes seran el moment del vermut, amb la presència del grup de Perpinyà NÜ, Six In Town, i el retorn de La Banda del Yuyu.

El festival tornarà a comptar amb activitats paral·leles com Masterclass de Richard Bona i Scott Hamilton, tallers, una exposició de fotografia… Aquestes activitats i els concerts tindran lloc a onze espais que combinen diversos formats i aforaments, que van de La Mirona a l’Auditori de Girona o el Teatre de Bescanó, Sunset Jazz Club, l’Espai Marfà o la sala Yeah! que s’estrena com a nou espai del BMF2015.

El festival té 180.000€ de pressupost, del que un 35% és d’aportació de les administracions públiques. La passada edició va tancar-se amb més de 18.000 espectadors.