El C.A.T. celebra el Nadal amb Els Quicos, Pep Gimeno "Botifarra", Radio Cos i Pau Riba

Pau Riba amb De Mortimers presentarà el treball Jisàs de Netzerit

Redacció.- El Centre Artesà Tradicionàrius ha confeccionat una programació nadalenca per tancar un any de música folk excepcional i engegar el 2017 amb la celebració del 30Tradicionàrius amb el cartell més ambicions de totes les edicions.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Lo Misteri de Nadal_
Lo Misteri de Nadal, amb les melodies nadalenques de casa nostra cantades per la veu Ebrenca més coneguda, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, serà el primer espectacle que acollirà el C.A.T. el proper divendres 16 de desembre a les 22 h. Un espectacle fresc i divertit que expressa la màgia del Nadal, en què l’escenari i el pati de butaques es mescla en un ritual ple de complicitats. Tot un clàssic dels escenaris, els nous pastorets canten les nadales catalanes d’arreu del món i també alguna rumbeta. Però també un moment per pensar: “la força més poderosa del món, quan baixa a la terra, ho fa de la manera més humil”.

Botifarra a banda, amb la Societat Musical del País Valencià a Barcelona_
Dissabte 17 de desembre, a les 21.30 h, el Despertafolk aterra al C.A.T. amb un concert excepcional de la mà de Pep Gimeno Botifarra acompanyat de la Banda Societat Musical del País Valencià a Barcelona. Un concert amb uns arranjaments deliciosos, mesurats i pensats per acompanyar la carismàtica veu del gran artista socarrat, subratllant-ne sempre el protagonisme, puntuant-ne els girs modals en els cants de batre, realçant-ne la força a les jotes o acompanyant la gràcia dels romanços.

Radio Cos, uns pandereteiros de fama que han fet evolucionar la música gallega de forma natural_
Diumenge 18 de desembre, a les 19 h, serà el torn dels pandereteiros Radio Cos, un grup de cantants i percussionistes referents del món de la investigació etnogràfica de Galicia. Al C.A.T. presentaran el seu nou disc Pasatempo, un disc de música d’arrel que mescla la sonoritat més arcaica amb elements de la pròpia tradició i melodies alienes que guarden relació amb Galícia. La divulgació de la música tradicional gallega els ha fet recorre des de fa nou anys escenaris internacionals com Bèlgica, Anglaterra, Escòcia i la Bretanya transmetent la seva manera d’entendre el ritme dels pandeiros i la sonoritat de les gaites.

Pau Riba, el pastoret del s.XXI_
Un any més, el dijous 22 de desembre a les 21 h, Pau Riba puja a l’escenari amb De Mortimers per presentar el treball Jisàs de Netzerit o capítol zero de la guerra de les galàxies. L’espectacle intercala narracions amb nadales i planteja una història paral·lela entre la vida de Jisàs i l’essència de “La Guerra de les Galàxies” sense deixar de banda una mirada irònica i humorística sobre la societat actual. Acompanya l’espectacle el grup de rocker-clowns De Mortimers, que utilitza com a instruments joguines, objectes d’us quotidià i aparells inventats.