El CAET – Centre D’arts escèniques de Terrassa porta al Teatre Principal 'Pedra de Tartera'

Arriba a Terrassa la gran història de les veus silenciades del nostre país en una magnífica i exitosa versió teatral que recorre tot Catalunya

Ambientat fonamentalment en el Pallars natal de L’autora, el llibre és el relat en primera persona de la vida de Conxa, que va des de començament de segle fins a la dècada de 1960. Un relat magnífic sobre la supervivència i el desarrelament.

Víctima passiva del seu temps, Conxa representa totes aquelles dones que, mentre la vida les obligava a callar, han vist com el temps passa per davant sense poder fer-hi res. A través de les seves paraules i, especialment, dels seus silencis. Barbal, L’autora, retrata la duresa de la vida D’una dona pagesa, mentre els ecos dels esdeveniments històrics que sacsegen el país, des de L’adveniment de la República fins a la dictadura, van arribant, a poc a poc, a les comarques del Pallars.

Dirigida per Lurdes Barba, aquesta adaptació per al teatre a càrrec de Marc Rosich, en la qual els temps de la novel·la s’entrelliguen en L’espai D’una cuina, il·lumina un dels textos essencials de la literatura catalana contemporània amb el prisma dels records, els fantasmes, les pors i les esperances.

“A través D’un encadenament D’escenes sense interrupció, circulen cinquanta anys de la vida de Conxa, des del seu primer exili, empesa per la pobresa dels seus quan encara és una nena, al darrer i definitiu, que L’apartarà per sempre del seu món però no dels seus records. Una vida que la protagonista veu passar sense capacitat ni possibilitat D’intervenir-hi. Però la passivitat de Conxa no és ni indiferència ni desconnexió de la pròpia realitat, sinó que és reflex del silenci a què estaven condemnades tantes dones del seu temps i del seu entorn” (Lurdes Barba).

‘Pedra Tartera’ és una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i El Celler D’Espectacles de Lleida. Es podrà veure al Centre d’Arts Escèniques de Terrassa el 6 de novembre a les 6 de la tarda.

Etiquetes:
,