El CAET enceta el 2015 amb 'Llibert'

L'obra de la Cia. Llibertàries ha estat premiada amb dos Butaca 2014 i s'ha convertit en un espectacle indispensable

El CAET comença l’any amb Llibert, un espectacle que el públic ha convertit en indispensable.

Llibert, una mare explica els 15 dies de vida del seu fill i com ella i la seva parella passen de l’explosió de felicitat de l’embaràs a la conclusió que el millor que li pot passar al seu fill és morir. Sobre l’escenari, la mare passa per una muntanya russa d’emocions acompanyada de dues còmplices, una amiga i una cantant de rock que, a mesura que avança la història, aniran transformant-se en totes les veus que necessita el relat. 

Dirigit per Norbert Martínez i escrit i interpretat per Gemma Brió, Llibert barreja realitat i ficció per portar a escena una situació límit: el naixement d’un nadó amb danys cerebrals irreparables i el posterior mar de dubtes i decisions que patirà la parella. Què significa estimar? Mantenir la vida d’un ésser que tindrà una vida que no és vida? Què vol dir vida digne? Què vol dir mort digne? Llibert sorgeix de la necessitat d’evocar un moment carregat de pensaments caòtics, contradictoris, absurds i fins i tot còmics… I deixar testimoni, agrair i denunciar.  

L’equip de Llibert va haver de lluitar molt per a que aquesta obra pogués veure la llum. Afortunadament, l’esforç s’ha vist recompensat amb èxit de crítica, públic i dos premis Butaca 2014: al millor text i al millor espectacle de petit format.

L’estrena es podrà veure el dissabte 17 de gener, a les 21h, al Teatre Alegria, Terrassa

Etiquetes:
,