El CanetRock torna amb 12 hores de la millor música per celebrar els 40 anys de la seva primera edició

Els Catarres, Els Amics de les Arts, La Pegatina, Txarango, Lax’n’Busto, Sanjosex i La Iaia són alguns dels grups que tocaran el 4 de juliol

Ahir es va anunciar el cartell del CanetRock que commemorarà els 40 anys d’aquell primer festival de música i llibertat que va tenir lloc al Pla d’en Sala el 1975. Després d’un CanetRock 014 que es mantindrà en el record dels 25.000 espectadors assistents, arriba el CanetRock 015 amb un cartell de luxe: Els Catarres, Els Amics de les Arts, La Pegatina, Lax’n’Busto, Txarango, Projecte Mut, Joana Serrat, la Companyia Elèctrica Dharma amb Comediants, La Iaia, Oques Grasses, Sanjosex entre amics, Bikimel, Cris Juanico i La Banda Impossible tocaran al llarg de 12 hores, fins que surti el sol.

Però el CanetRock no proposa només una selecció del bo i millor de la música catalana, sinó que també vol aconseguir que la nit esdevingui única. És per això que l’organització ha preparat algunes sorpreses pel públic. En primer lloc, Els Amics de les Arts proposen un concert 2.0: celebraran els seus 10 anys als escenaris amb un recital fet a mida pels assistents, que escolliran les 10 cançons que tocaran, i que es podran votar a través del web de CanetRock. Sanjosex, per la seva banda, ha creat un espectacle únic, Sanjosex entre amics, que es podrà veure només a Canet Rock i que comptarà amb la col·laboració de Jaume Pla (Mazoni), Pau Guillamet (Guillamino), Bikimel, Quico Pi de la Serra i Carles Belda. La Companyia Elèctrica Dharma –que pot presumir de ser l’únic grup que ha actua a tots els CanetRock de la història- actuarà per celebrar els 40 anys del primer festival, i escenificarà un moment únic amb el grup de teatre Comediants.

Diversos cantants dels anys 90 homenatjaran el Rock Català per posar de manifest la vigència del seu èxit, i ho faran a través d’una formació única: La Banda Impossible. Així, la generació de públic i músics del Rock Català sonarà també a CanetRock. Una generació que queda entre els CanetRock dels 70s i els CanetRock dels anys 2000 i que ara podrà sentir també la seva música al Pla d’en Sala.

Aquest any un grup emergent serà l’encarregat d’obrir el festival, a través d’un concurs obert als espectadors en què es buscarà un nou valor de l’escena musical del país. 

A més, el festival torna per sumar, i a partir de l’èxit i l’experiència de l’any passat, proposa un espectacle integral i sense interrupcions, amb activitats i accions entre actuacions. Hi haurà una zona gastronòmica àmplia amb diversitat d’oferta i un servei àgil i eficaç, es milloraran les circulacions del públic i els serveis, i s’oferiran activitats participatives. Tot això, mantenint el preu popular de 32 euros (+despeses de gestió) fins al 27 de febrer. A partir de llavors, les entrades es podran adquirir al seu preu final, a 35 euros (+ despeses de gestió).