El carrer i la participació ciutadana, claus a la 25a edició de Fira Mediterrània

Vuit itineraris estructuren tota la programació oficial amb la celebració dels 25 anys , l’Obra del Cançoner Popular i el Pla d’impuls a la dansa d’arrel com a protagonistes


Redacció.- El dijous 6 d’octubre va arrencar la 25a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, la principal cita dels continguts d’arrel i les arts en viu del país. La capital del Bages acollirà fins al 9 d’octubre 70 propostes artístiques, de les quals 51 són estrenes.

El carrer i el fet comunitari són dos elements essencials de la cultura popular i seran l’eix principal d’una edició de la Fira ben especial, en la qual compleix el seu quart de segle i alhora coincideix amb la commemoració de l’Any Ignasià i el centenari de l’Obra del Cançoner Popular. També presenta 23 espectacles del seu programa d’acompanyament, l’Obrador d’Arrel, i recull els primers fruits del Pla d’impuls a la dansa d’arrel.

Jordi Fosas, director artístic, segueix el fil del seu projecte artístic i torna a centrar la seva proposta en tres grans eixos: mirades, d’artistes del món contemporani que incorporen la mirada a l’arrel en les seves propostes; joves, amb artistes emergents que parteixen de l’arrel com a matèria primera; i, present, reflexionant sobre la tradició avui i com travessa i impregna la creació artística i la programació cultural. Tot plegat, sense oblidar el treball de la Fira amb els 360 graus de l’arrel, partint del patrimoni i l’herència cultural, passant per la tasca de l’associacionisme que el connecta amb la societat, fins a arribar al sector professional.