El Castell de Vila-seca acull l’exposició “Josep Clarà i l’univers mediterrani”

L’exposició ens acompanya a través de la descoberta de l’obra i del tarannà íntim de l’escultor

Redacció.- El Castell de Vila-seca acull l’exposició Josep Clarà i l’univers mediterrani, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego i centrada en la figura de Josep Clarà (Olot, 1878-Barcelona, 1958). La mostra obre una finestra al món d’un dels artistes catalans més importants del segle XX, que va viure durant bona part de la seva trajectòria a la ciutat de París. Escultor emblemàtic i sorprenent, Josep Clarà parteix del simbolisme per derivar cap a propostes d’arrel clàssica i mediterrània, vinculades amb el noucentisme.

L’exposició, organitzada en col·laboració amb la Fundació Vila Casas, ens acompanya a través de la descoberta de l’obra i del tarannà íntim de l’escultor amb les seves obres més importants. La mostra també permet d’endinsar-nos en el seu taller per entendre els processos, les tècniques i l’ús del model natural. També, busca acostar al públic l’univers humà de l’artista, les seves facetes públiques i privades. S’exploren així els seus escrits, les seves relacions amb altres artistes, la recepció ciutadana i crítica de l’obra, i la imatge que de si mateix construeix en el decurs de tota una vida.
Josep Clarà i l’univers mediterrani presenta mirades múltiples i complementàries que es conjuguen, de forma amena, atractiva i acurada. S’evita construir un discurs centrat únicament en el relat cronològic, amb la voluntat de permetre una reflexió més àmplia entorn de l’art, la creació, el patrimoni i la cultura, des d’una perspectiva oberta i enriquidora.
___

Durant la Roda de Premsa comptarem amb l’assistència de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; de la regidora de cultura de l’Ajuntament de Vila-seca, Manuela Moya; de l’assessora d’art de presidència de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro; i, finalment, de la comissària de l’exposició, Cristina Rodríguez Samaniego.
L’exposició serà inaugurada el mateix dijous 4 de novembre a les 18 h i restarà oberta al públic fins el 5 de juny de 2022.
___