El CCCB acull L’exposició ?El segle del jazz?

La mostra té per objectiu relacionar el jazz amb les altres arts

El jazz constitueix, juntament amb el cinema i el rock, un dels esdeveniments artístics més importants del segle XX. L’exposició ?El segle del jazz? proposa una lectura pluridisciplinària d’aquesta complexa història i s’articula cronològicament al voltant d’un fil conductor format per un timeline, al llarg del qual s’aniran succeint els esdeveniments principals de la història del jazz.
El recorregut expositiu mostra tota la riquesa de les relacions del jazz amb les altres arts, des dels primers artistes a recollir aquesta fèrtil relació ja en els orígens del jazz com Picabia, Gleizes, Man Ray, Janco; passant per Otto Dix, Max Beckmann, Frantisek Kupka; artistes del famós Harlem Renaissance com Aaron Douglas, Palmer Hayden, Archibald Motley, William H. Johnson; pintors modernistes americans com Arthur Dove o Stuart Davis; fins arribar -després de la Segona Guerra Mundial- a autors essencials com Mondrian, Matisse o Jackson Pollock; o creadors afroamericans com Jacob Lawrence, Romare Bearden, Bob Thompson o Jean-Michel Basquiat, ja en plena contemporaneïtat. De forma recíproca multitud de músics – de Django Reinhardt a Louis Amstrong o de George Wettling a Miles Davis- crearan obres plàstiques mostrant la riquesa i densitat de les interaccions entre música i pintura.

L’exposició també incorpora un conjunt important de caràtules discogràfiques, cartells, material publicitari, prospectes, programes de concerts, que permetran valorar la importància del grafisme en l’estètica del jazz, còmics amb grans o petites històries de la música negra americana, així com peL’lícules que han utilitzat el jazz com a protagonista o com a banda sonora de les seves històries. L’exposició és podrà veure fins el 18 D’octubre.

Etiquetes: