Patricio Reig

El Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas presenten l’exposició “Anatomia de la mirada”, de Patricio Reig

L'exposició planteja una reflexió al voltant de l’acte de mirar i es podrà visitar fins al 21 de juny

Redacció.-El Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas han presentat l’exposició “Anatomia de la mirada”, de l’artista Patricio Reig, que explora el fenomen de la percepció visual mitjançant la fotografia. L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juny.

“Anatomia de la mirada” planteja una reflexió al voltant de l’acte de mirar, una acció indefectiblement lligada a la psicologia i a la (inter)subjectivitat. S’articula com un estudi de la mirada, com una investigació fenomenològica que indaga en la dialèctica de la mirada, de la psicologia intersubjectiva entre qui mira i qui és mirat, amb tot un ventall de subjectes-objectes que miren i són mirats a través d’aquesta finestra que és l’ull.

Patricio Reig (San Juan, l’Argentina, 1952) és un artista polifacètic amb una trajectòria a cavall entre la fotografia, la literatura i l’alquímia. Fusiona diversos recursos tècnics que allunyen la seva fotografia de la funció de simple catalitzador de la veritat i esdevé un objecte que transpira més enllà del paper fotogràfic. Reig ha desenvolupat una poètica a partir de la qual crea fotografies-objecte que requereixen una mirada atenta, pacient, desdoblada… Superposa text i imatge, tot donant textura i profunditat a la fotografia, i converteix el document fotogràfic en un text i en un quadre alhora, en un objecte tàctil que demana ser acaronat, com un poema, amb la mirada.

La mostra està comissariada per Natàlia Chocarro, assessora d’art de la presidència de la Fundació Vila Casas, i és fruit de la col·laboració entre el Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de creadores i creadors contemporanis.

L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juny, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Durant Girona, Temps de Flors, de l’11 al 19 de maig, l’horari serà de dilluns a diumenge, de 9:30 a 21 h.