El Centre Cultural la Mercè inicia la programació de tardor amb la Primera Setmana de Mèxic a Girona

José María Muriá repassarà els fets principals de la història mexicana

Des de ja fa més de vuit anys la Universitat de Girona manté relacions de col.laboració científica amb L’acreditat centre D’investigació mexicà El Colegio de Jalisco
Entre les activitats programades per enguany s’ha establert la Setmana de Mèxic a Girona. Com s’assenyala es tracta de la primera, mostrant així la voluntat de continuïtat D’aquests dies dedicats a conèixer millor la realitat D’aquest país que ens és tan proper a través dels nostres exiliats acollits i també mitjançant els ciutadans mexicans que actualment van arribant a casa nostra per treballar o estudiar.

Enguany, la setmana es dedica als grans trets de la historia mexicana que s’oferirà a través de quatre confèrencies impartides pel prestigiós historiador mexicà, el Dr. José Maria Muriá, fill D’exiliats catalans, professor emèrit d’El Colegio de Jalisco i membre de número de L’Academia Mexicana de la Historia i del Sistema Nacional de Investigadores. Moderarà les sessions el Josep M. Nadal, ex-rector de la Universitat de Girona.

Enguany, la setmana es dedica als grans trets de la historia mexicana que s’oferirà a través de quatre conferencies impartides pel prestigiós historiador mexicà, el Dr. José Maria Muriá, fill D’exiliats catalans, professor emèrit d’El Colegio de Jalisco i membre de número de L’Academia Mexicana de la Historia i del Sistema Nacional de Investigadores. Moderarà les sessions el Dr. Josep M. Nadal, ex-rector de la Universitat de Girona.

El dilluns 22 de setembre té lloc la conferència ?El drama de la conquesta, l’explotació colonial i les contradiccions de la Independència?. El dimarts el tema serà ?El segle XIX, les seves guerres i les raons de la Revolució de 1910?. L’endemà tindrà lloc el col.loqui sobre ?La formació política i cultural del Nacionalisme Revolucionari?. Finalment, clourà el cicle de conferències la que es titula ?El govern de la Revolució i els republicans catalans i espanyols’.

Tots els actes es fan al Centre Cultural la Mercè, de set de la tarda a nou del vespre.

Etiquetes:
,