Sorolla

El Centre d’Art Amatller de Barcelona presenta “Sorolla, una nova dimensió”

L’exposició, dins de la programació oficial de l’Any Sorolla, s'inaugurarà el 7 de febrer

Redacció.- El 7 de febrer de 2024 arriba a Barcelona la gran exposició dedicada a Joaquim Sorolla, un dels pintors d’entre segles més celebrat a nivell mundial, per commemorar el centenari de la seva mort. La producció de Layers of Reality ja s’ha vist a La Base de la Marina de València amb un èxit important de públic.

Sorolla, una nova dimensió” és un homenatge a l’artista valencià a través de les tecnologies expositives de nova generació que el moment actual ens facilita. Així, l’exposició es basa en una museografia didàctica i interactiva amb projeccions immersives 360º, realitat virtual, instal·lacions digitals, escenografies i altres recursos tecnològics.

Una proposta rica i innovadora adreçada als públics més exigents i convençuts, però també als nous públics, més allunyats de l’oferta cultural convencional, a través d’una posada en escena acurada i sensorial que apel·la a les emocions, ofereix una nova mirada conceptual i introdueix nous artistes digitals reinterpretant l’obra de Sorolla, sense oblidar el rigor científic i acadèmic.

L’exposició, dins de la programació de l’ANY SOROLLA, es podrà visitar a partir de febrer al Centre d’Art Amatller, el nou espai expositiu de més de 1.000 metres quadrats ubicat a la Casa Amatller de Passeig de Gràcia, a la modernista “Mansana” de la Discòrdia.

Sobre Layers of Reality

LAYERS OF REALITY és un estudi de producció de realitat ampliada que va obrir el Centre d’Arts Digitals IDEAL Barcelona l’octubre de 2019, convertint-lo en el primer espai per a experiències immersives digitals al sud d’Europa dirigit al públic general. El març de 2022, l’estudi va obrir un segon espai, el MAD, Madrid Artes Digitales, situat en el centre de creació contemporània Matadero de Madrid.

Des de 2019, LAYERS OF REALITY, ha creat i produït KLIMT, L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA (2020), amb Exhibition Hub; BARCELONA MEMÒRIA FOTOGRÀFICA (2020), FRIDA KAHLO, LA VIDA D’UN MITE (2021), amb Frida Kahlo Corporation; PERICOT, ART EXPANDIT (2021), DALÍ CIBERNÈTIC (2022), amb la Fundació Gala Salvador Dalí; o TUTANKAMON, L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA (2023). Aquestes exposicions han estat de gira per més de 30 localitats de tot el món.

Etiquetes: