El CETIG presenta la cinquena edició dels premis Manel Xifra Boada

Entre els guardonats hi ha Pedro Miguel Etxenike, premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica

El Col·legi D’Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG) i Comexi Group van presentar ahir els cinquens Premis Manel Xifra i Boada. Enguany els guardonats són Pedro Miguel Etxenike (premi Manel Xifra i Boada a la Transmissió del Coneixement Científico-Tècnic) i Josep Bosch (premi Manel Xifra i Boada a la Trajectòria Professional).

Els premis Manel Xifra Boada en qualitat de reconeixement dels premis del Patronat de l’Escola Politècnica Superior de la UdG al millors
Projectes Final de Carrera d’enginyeria tècnica industrial són per a Francesc Lara, enginyer tècnic industrial (ETI) en mecànica, pel projecte ?Disseny i projecte D’una talladora de closques de castanya?; Agnès Alofra, ETI en Química Industrial, pel projecte ?Optimització D’un refinador en una fàbrica de paper estucat’ i Gerard Massaguer, ETI en Electrònica Industrial, pel projecte Disseny i construcció  D’un braç robot de 5 graus de llibertat governat des de PC via USB?.

Els premis es lliuraran el 4 de juny a L’Auditori ? Palau de Congressos de Girona, coincidint amb el Dia de la Professió, la festa anual del CETIG i els seus col·legiats.

Uns guardons consolidats

Els premis Manel Xifra Boada es lliuren cada any a les cinc persones que segons el Col·legi i Comexi Group han contribuït en la difusió, consolidació i distinció de la professió D’enginyer tècnic industrial. Distingeixen tres categories: Premi a la Trajectòria Professional, Premi a la Transmissió de Coneixement Científico-Tècnic i Reconeixement dels Premis als millors projectes de final de carrera del Patronat de L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.

Pedro Miguel Etxenike

Pedro Miguel Etxenike Landiríbar (Isaba, Navarra, 1950) és una autoritat mundial en el camp de la física teòrica. El 1998 va rebre el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica. És catedràtic de Física de Matèria Condensada a la Universitat del País Basc i a la de Cambridge. Actualment presideix la fundació Donostia Internacional Physics Center, i ha contribuït a la posada en marxa del CIC Nanogune, un ens que aspira a acollir laboratoris punters en nanotecnologia. Va ser conseller D’Educació i Cultura del govern basc entre 1980 i 1984.

Josep Bosch Esparch

Josep Bosch Esparch (Girona, 1938) és pèrit industrial i enginyer tècnic per l’Escola de Terrassa. Del 1975 fins al 2004 és membre de la Junta de Govern del CETIG, essent degà del 2000 al 2004. El 1967 juntament amb un soci va crear Oter-Girona SL, una oficina tècnica dedicada a la confecció de projectes d’instal·lacions industrials. El 1972 va crear Oxiter-Girona SL, dedicada al tall de ferro pel mètode de l’oxipropà. Actualment ha cedit el control de les empreses al seu fill.

A la fotografia, d’esquerra a dreta: Gerard Massaguer, Francesc Lara, Agnès Alofra i Josep Bosch

Etiquetes:
,