El cicle "El Born surt a escena" programa un mes d'arts escèniques al Born CC

Durant el mes de maig, El Born Centre Cultural acollirà 5 sessions dels "Encontros Imaginaris", 3 obres de teatre i el maridatge i acompanyament enològic de INCAVI i Emovins

El Born Centre Cultural programa, durant tot el mes de maig, els Encontros Imaginaris, cinc sessions teatrals que recrearan converses impossibles entre personatges que mai van coincidir en l’espai ni en el temps, però que podrien tenir molt a dir-se. D’aquesta forma, diversos personatges històrics universals, encarnats per grans actors de l’escena teatral catalana, conversen despertant divergències i complicitats en lectures dramatitzades a partir de textos d’Hélder Costa i Narcís Comadira.

Tot plegat, a més a més, maridat i acompanyat d’un maridatge amb vins i caves pensat i dissenyat per Emovins i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que proposen plegats una experiència sensorial que acompanyarà cadascuna de les vetllades.

Més enllà del conjunt de trobades impossibles, el maig teatral del Born CC també incorpora a la programació tres espectacles més que ja han estat estrenats i representats en altres teatres i que ara aterren a la Sala Moragues del Born. La primera és l’obra La Butaca, de la companyia T-Atraco Teatre (6 de maig, 20h), que tracta amb humor els paral·lelismes entre la Catalunya actual i la de 1714 de la mà d’un Mosso d’Esquadra.

La setmana següent serà el torn de l’actor i periodista Xavier Graset, que mostrarà, amb un monòleg, la singular visió còmica que té el personatge Ivànovitx Niukhin sobre els perjudicis del tabac amb l’obra Sobre els danys del tabac i les ostres (14 de maig, 20h).

Y el tercer espectacle arribarà de la mà de l’actor i director Òscar Intente, que sota el títol de La idea d’Europa (21 de maig, 20h) ens porta la seva versió d’aquest llibret de George Steiner que parla de l’home europeu contemporani.