‘El cinema, als cinemes’, eix temàtic del FIC-CAT 2023 a la Costa Daurada

Al FIC-CAT es reivindica el cinema vist en sala

Redacció.- L’eix temàtic de la 15a edició del Festival Internacional de Cinema en Català estarà dedicat a les projeccions vistes a les sales de cinema. La situació actual de les sales de cinema és molt complicada amb l’arribada de les plataformes i el canvi en els hàbits de consum de l’audiovisual, a causa, en gran part, de la pandèmia.

Des del festival es creu que hi ha prou eines per “aixecar a la gent del sofà”, ja que ofereix una experiència cinematogràfica completa, amb projeccions de cinema de proximitat, la presència dels equips tècnics i artístics de les pel·lícules presentades, així com debat posterior amb tots ells.

Al FICCAT es reivindica el cinema vist en sala, amb persones al voltant, conegudes o no, i en pantalla gran, que és la finestra a través de la qual totes les pel·lícules volen arribar al públic.

Les inscripcions per a poder participar en la propera edició del Festival, que se celebrarà del 10 al 17 de juny, romandran obertes fins el 31 de març per a les categories llargmetratge, documental, curtmetratge, treball de centre educatiu i videoclip