El circ català a Suècia

FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull porten el circ català a Suècia

FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull han engegat conjuntament una iniciativa que permet la participació de tres companyies catalanes a Subcase 2013, la fira d’espectacles circenses que organitzen el centre de creació suec Subtopia i la New Nordic Circus Network
Los Galindos (amb Maiurta), la Companyia de Circ EIA (amb Capas) i Projecte Otradnoie (amb Otradnoie 1) són les tres companyies que participaran a l’edició 2013 de Subcase, la fira de circ que tindrà lloc del 13 al 15 de febrer a Norsborg, Suècia. Aquesta participació és fruit de l’acord d’intercanvi vigent entre FiraTàrrega i el centre de creació Subtopia que ja va suposar la presència a FiraTàrrega 2012 de la producció nòrdica Bring the ice i la realització del Focus Nòrdic que el mes de setembre passat va fer possible a Tàrrega el contacte i la posada en comú d’experiències entre professionals catalans i nòrdics.
L’Institut Ramon Llull és el paraigua que dóna suport a aquest intercanvi a través del seu programa d’internacionalització “Catalan Circus On Tour”, que també serà presentat a Subcase 2013 de cara a fomentar acords de cooperació internacional centrats en l’àmbit del circ.
Els països nòrdics i Catalunya estan generant projectes conjunts de creació artística, l’intercanvi de residències, coneixements, experiències i idees. Subtopia, l’Institut Ramon Llull i FiraTàrrega volen fomentar aquesta atracció mútua entre les dues cultures construint ponts per a un diàleg fluid i enriquidor i un espai per al creixement cultural que pot generar moltes oportunitats de mercat.
El programa català a Subcase 2013 ha estat seleccionat per un comitè format per Kiki Muukkonen, directora artística de Subtopia, Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega, Jordi Jané, crític de circ, Jordi Gaspar, director del Circ Trapezi Festival i una persona responsable de l’Institut Ramon Llull.