El Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9Barris arriba a la seva 21a edició amb Invisibles

Invisibles serà dirigit per Joan Arqué i Joan Ramon Graell

Redacció.- L’Ateneu Popular 9Barris arriba aquest any a la 21a edició del seu Circ d’Hivern, que es podrà veure del 17 de desembre de 2016 al 22 de gener de 2016 a l’Ateneu Popular 9Barris. Cada any, des de fa dues dècades, l’Ateneu ha propiciat un espectacle de circ de factura pròpia, potenciant així aquesta disciplina des de diverses vessants: producció, exhibició i posterior distribució. El Circ d’Hivern ja és una de les manifestacions circenses amb més trajectòria de la ciutat de Barcelona.

Aquest any, el Circ porta per títol Invisibles. La proposta reuneix dalt de l’escenari sis artistes: Deborah Cobos, Jordi Serra, Tomeu Amer, Griselda Juncà, Blai Juanet i Marc Sastre. Amb una àmplia diversitat de disciplines del circ com el trapezi, escala d’equilibris, roda alemanya, quadrant rus i musicals com la guitarra, el saxo o la percussió entre d’altres.

Firmen la direcció de l’espectacle Joan Arqué i Joan Ramon Graell. Arqué arriba a la direcció del Circ d’Hivern amb una llarga trajectòria com a director de teatre amb produccions com Dona’m la lluna, Roba Estesa, El Baró dels Arbres, La Julieta o El Compte Arnau entre d’altres i com a intèrpret-pallasso participant a Història del soldat, Classix-Knowns i Rhum i Rhumia. Joan Ramon Graell, que compta amb una llarga experiència en el camp del circ social i cooperatiu, torna a Nou Barris onze anys després d’haver participat al 10è circ d’hivern amb Rodó. Graell s’ha format com a portador d’aeris a l’Escola Superior de les Arts del Circ de Bèlgica i ha participat en creacions com Homeland, Circ Cric, Cirque Hirsute o Los 2Play entre d’altres.

Les històries dels invisibles

Cadascú de nosaltres fuig de la soledat, dels problemes, de la foscor, de la por… Són fugides personals, interiors, etc. Però també hi ha de fugides tangibles, visibles. Fugim de la fam, de les guerres, de la violència i de la mort. Fugim per viure, buscant un futur millor.

Invisibles, a través del circ i la música parlarà de la fugida a través d’històries que tantes persones i pobles han viscut i que fa que siguem on som i siguem qui som.

En aquest Circ d’Hivern veurem a sis artistes vivint i fusionant la música i el circ en un espectacle on podrem veure trapezi, guitarra, escala d’equilibris, saxo, roda alemanya, percussió o quadrant rus entre d’altres. Tot lligat en una dramatúrgia contemporània i per a tots públics.