El Circ Raluy homenatja el seu fundador en el centenari del seu naixement

L'espectacle Saltimbanqui s'instal·la al Port Vell de Barcelona

En ocasió del centenari del naixement de Lluís Raluy Iglesias, el Circ-Museu Raluy es vesteix de “saltimbanchi” i dedica al seu fundador el seu últim espectacle, que presentarà a Barcelona i amb el qual recorrerà nombroses ciutats durant el 2011. La seva carpa s’instal·larà al Port Vell de la capital catalana durant la temporada nadalenca, de 17 desembre 2010 al 9 de gener de 2011.

Lluís Raluy, de família catalana-aragonesa, va començar la seva carrera com acròbata al Trio Keystone i després va impulsar atraccions úniques creades per ell mateix, com l’Home Bala o l’Increïble triple salt mortal en automòbil. Entre els anys trenta i seixanta va actuar a les millors pistes i escenaris del món i als setanta va fundar el seu propi circ: Ringland. En companyia de la seva família va crear el Circ Museu Raluy, que després de vuitanta anys de gires arreu del món atresora un inqüestionable bagatge artístic.

Amb El saltimbanqui el Raluy canvia la seva escenografia -substituint la típica cortina de la qual surten els artistes per un campament de carrosses d’època-, abasta totes les disciplines circenses i congrega a artistes internacionals. Rogerio Gonçalves oferirà un nombre de malabars amb raquetes de tennis, el equilibrista Eonys farà una sensual interpretació a ritme de tango, Rosa Raluy a la perxa fixa, les acrobàcies de la Troupe Cretu, l’humor de Sandro Roc, la ensinistradora Aurore Vaicle i el número amb bombolles de sabó de Lou Raluy completen l’espectacle.

Etiquetes:
,