El Círcol Maldà estrena La Música Segona, de Marguerite Duras, sota la direcció de Lurdes Barba.

L'obra es va estrenar a París L'any 1985 i va ser dirigida per la pròpia autora, Marguerite Duras

Explica la història D’un breu encontre de dues persones per signar els documents del seu divorci. Dues persones que s’han estimat i s’han separat, que han estat arrencades la una de L’altra per les forces destructores de la passió. No saben encara qui són ?ells’, encara no saben què els va passar. Acudeixen per veure?s una última vegada, una nit D’estiu a un hotel, L’hotel on s’han estimat. L’obra es podrà veure fins al 4 D’abril.

Primer parlaran en un to convencional, un to on tot és possible, després tot canviarà  i la tensió s’instaL’larà entre aquests dos éssers i tornaran a L’estat integral D’amor desesperat. Veus trencades, desfetes, esgotades.

Els diàlegs es desenvolupen lentament, es perden en els silencis. I és en aquests silencis on apareix el dolor, on es projecten els fils de la seva història. Com si intentessin per última vegada arribar a L’altre per arrencar-li el per què del desastre del seu amor.
La passió segueix allà, intacta, immensa i desesperadament impossible. De tant en tant una frase o un gest, com un crit, traspassa L’aparent cortesia de les paraules i els colpeja al centre mateix de les seves pors.

Paraules senzilles, fràgils, tènues, que únicament expliquen L’instant present, perquè ja conté tot el què els va precedir. Darrera dels seus cossos distants, L’autora deixa que emergeixin els seus dobles per abraçar-se desesperadament abans de tornar-se a separar.

En definitiva, un text simple, contundent, universal. L’obra es va estrenar a París L’any 1985 dirigida per la pròpia autora, Marguerite Duras. Els intèrprets són Àurea Màrquez i Xavier Ripoll.