El Círcol Maldà prioritza les companyies estables i aposta per espectacles de teatre, música, dansa i cabaret

La temporada comença l’11 de desembre amb Sing Song Swing, d’Els Pirates Teatre, i seguirà de la mà de l’espectacle Vània, de la companyia Les Antonietes

Els Pirates Teatre, companyia de Barcelona amb 13 anys d’història, anuncia avui la programació de la temporada del Círcol Maldà, que reobre les seves portes el proper dimecres 11 de desembre. La sala obre amb la voluntat d’oferir espectacles de diverses disciplines en un espai singular i històric on el públic gaudeixi d’una experiència íntima i propera.
El nou projecte del Círcol Maldà vol reflectir l’ideari de la companyia, amb una programació multidisciplinària i un teatre caracteritzat per tenir un fort component de creació, vincles amb la música i la poesia i que busca la complicitat amb el públic.
També destaca l’estructuració de l’espai, on s’aprofitarà al màxim la proximitat que brinda la sala per fer-hi teatre de cambra en diferents formats amb un escenari a tres bandes, quatre bandes o a la italiana. A més, el Círcol Maldà ha afegit una sala d’exposicions, en paral·lel amb la programació, que el públic podrà visitar abans o després de l’espectacle. El prestigiós fotògraf de teatre Albert Fortuny serà l’encarregat d’estrenar aquest espai amb l’exposició Un segon de moltes taules.
Tres línies de programació
“Joan Brossa entenia el teatre com “la quarta dimensió del poema”. Un teatre on totes les arts hi són incloses, des de la música lleugera del cabaret a la música Wagneriana, i des de l’striptease de Christa Leem al transformisme de Fregoli als clàssics grecs, totes al mateix nivell. Aquesta és la idea de teatre que sempre ens ha guiat i que volem recollir en la programació del Círcol Maldà”, comenta Laura Pau, actriu fundadora d’Els Pirates Teatre.
 
Per tant, la programació del Círcol Maldà tindrà tres línies diferents: teatre i dansa, concerts i una tercera línia de cabaret.
Els espectacles de teatre i dansa conformaran la línia principal de programació. Combinarà arts escèniques de petit format amb espectacles de teatre de text, dansa, teatre musical, etc. Els primers espectacles de la temporada seran Sing Song Swing de la companyia Els Pirates Teatre, Vània de la Cia Les Antonietes, la presentació teatralitzada del nou disc de Bruno Oro, Viatge de l’home que esternuda, i l’internacionalment guardonat Solfatara de la Cia A tres bandes, a més d’un espectacle de la companyia Sixto Paz, de Pau Roca.
Per una altra banda, la línia de concerts reunirà intencionadament una selecció d’estils diversos: jazz, música antiga i cantautor en una proposta que centrarà el seu interès en els creadors i amb una posada en escena que transmeti la màxima proximitat amb el públic. El Círcol Maldà pretén oferir una experiència musical propera en un entorn particular i càlid. Alguns dels músics que passaran per la sala seran Bruno Oro, Marcel·lí Bayer i Marco Mezquida.
Pel que fa al cabaret, es tracta d’una aposta diferenciadora de la sala. La sala vol recollir en aquesta programació propostes més properes al “teatre de varietats” i que tenen difícil cabuda en les programacions convencionals de teatre. La línia de cabaret es durà a terme els dilluns i inclourà poetes i creadors com Jordi Oriol, David Verdaguer, Oscar Machancoses o Marc Artigau.
“Per definició del que som, una de les nostres prioritats seran les companyies. Tot i que la cultura passa per moments complicats, creiem que el treball en equip és la millor via per mantenir viu el teixit artístic”, diu Adrià Aubert, encarregat junt amb la resta de la companyia de la direcció artística.
Finalment, hi haurà espai per activitats paral·leles com petites exposicions, xerrades, debats, cicles de vermuts i teatre, i tot un seguit d’activitats diferents que complementin la línia de programació donant un valor afegit al públic. La primera exposició de la sala serà de fotografia, Un segon de moltes taules d’Albert Fortuny, una panoràmica dels espectacles teatrals vistos a Barcelona entre 1978 i 1993.
 
Per què el Círcol Maldà?
El Círcol Maldà és un espai que enamora a Els Pirates Teatre, una cambra d’un Palau del barri gòtic, amb història, una acústica privilegiada i un aire majestuós, l’entorn idoni per a realitzar el teatre en el que creuen. A més, és l’únic espai a Barcelona amb aquestes característiques i preparat per a fer teatre.
A la companyia l’uneix una relació artística i afectiva, ja que els últims anys, Els Pirates Teatre han presentat alguns dels seus espectacles al Círcol Maldà, com La corda fluixa, El darrer triangle i Sing Song Swing. Aquesta sala petita i peculiar els ha servit com a plataforma per a donar-se a conèixer i per a créixer com a companyia, i volien evitar que la sala romangués tancada.
“Ens fa especial il·lusió, i a la vegada molt respecte, dur la nostra proposta artística al Círcol Maldà”, afegeix l’actriu Laura Pau.