El Col.legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona repassa els seus primers cinquanta anys en un llibre

Enginy i tècnica industrial ha estat escrit per Jordi Arbonès

El Col.legi D’Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG) ha presentat el llibre que commemora el cinquantè aniversari de la seva creació, i també la dels col.legis professionals i el reconeixement D’aquests com a corporacions de dret.
Amb el títol ?Enginy i Tècnica IndustriaL’, el llibre fa un repàs en profunditat dels cinquanta anys de vida del Col.legi D’Enginyers Tècnics Industrials de Girona i de les dècades anteriors, quan L’embrió del que avui és el CETIG era només una associació sense cap reglamentació jurídica.
Dècada a dècada, anècdota a anècdota, la ploma del reconegut escriptor Jordi Arbonès recorda tots els detalls de la història dels enginyers tècnics industrials gironins i de la seva relació amb el desenvolupament econòmic de les comarques gironines, de 1930 fins avui.
El llibre comença amb un escrit del degà del Col.legi, Narcís Bartina. Tot seguit, una breu introducció posa en situació al lector sobre el funcionament i L’estructura actuals del CETIG. A partir D’aquí, i a través de nou capítols, el volum entra en detall sobre la història de L’economia i la indústria de les comarques gironines, des de 1928 (any en què els llavors pèrits industrials gironins es van començar a reunir) fins aquest mateix 2008.

Etiquetes:
,