El Col·legi D’Enginyers Tècnics Industrials de Girona presenta els guanyadors dels premis Manel Xifra Boada

Els guardons valoren l'esforç i la innovació

El Col·legi D’Enginyers Tècnics Industrials de Girona i Comexi Group van presentar ahir la quarta edició dels Premis Manel Xifra i Boada i els seus cinc guardonats: Joan Peracaula (premi Manel Xifra Boada a la Transmissió del Coneixement Científico-Tècnic), Josep Serra (premi Manel Xifra Boada a la Trajectòria Professional), Hermann Blum Villanueva, Pol Feixas i Marta Poch (reconeixement dels premis al Millor Projecte de Final de Carrera atorgat per L’Escola Politècnica Superior de L’UdG)
?Estimular la gent jove que s’inicia a la professió? és un dels objectius dels Premis Manel Xifra Boada, segons el degà del CETIG Narcís Bartina, que es va mostrar molt satisfet perquè aquests premis, en la seva quarta convocatòria, ?han pres un caire definitiu?. Bartina també va remarcar els dos puntals que defineixen els guardons: el coneixement i la professionalitat. Finalment, va subratllar el denominador comú que uneix els cinc premiats, ?la fidelitat a ells mateixos i la generositat’.

Per la seva part, el Delegat per al Campus i les Infraestructures de la UdG, Lluís Albó, va assenyalar que els premis són ?un reconeixement a la bona feina i a la feina ben feta?. El president executiu de Comexi, Manel Xifra i Pagès, va apuntar que els premis que porten el nom del seu pare serveixen per mantenir viu el seu llegat, alhora que ha valorat les característiques dels guardonats. De Joan Peracaula va dir que ?es tracta D’un perfil adequat a les característiques del premi?, per la seva trajectòria en formació i recerca i la potenciació de la col·laboració entre universitat i empresa. Va definir Josep Serra com un exemple de consolidació D’una empresa familiar, alhora que va valorar el seu paper com a empresari actiu en L’associacionisme del sector. A més, va desitjar que els premis animin als joves estudiants guardonats a ?desenvolupar la seva carrera professionaL’.

Joan Perecaula, premi Manel Xifra i Boada a la Transmissió del Coneixement Científico-Tècnic, va destacar que la recerca ?és el millor sistema de creació de nous coneixements, que acaben derivant en nous productes’. Josep Serra, D’altra banda, va reconèixer que no s’esperava el premi i ha recordat la seva etapa al costat de Manel Xifra i Boada, del qual va rebre ?molts consells’. Els premis s’entregaran el 5 de juny en un acte que se celebrarà a L’Hotel AC ? Palau de Bellavista, coincidint amb el Dia de la Professió, la festa anual del CETIG i els seus col·legiats.

Etiquetes:
,