El "Concert in Jeans" amb Falla i Beethoven i tecnologia 3.0 arriba al Palau de la Música

El director Josep Vicent i la ‘cantaora’ Ginesa Ortega presenten Amor Brujo amb la Hispanian Symphony Orchestra (HSO) en texans

El reputat director valencià Josep Vicent i la ‘cantaora’ Ginesa Ortega presenten Amor Brujo, de Manuel de Falla, el proper dia 22 de maig, a les nou de la nit, al Palau de la Música Catalana, en el Concert in Jeans. Aquest és un nou concepte de concert, que comptarà amb la Hispanian Symphony Orchestra (HSO), la primera orquestra totalment privada d’Espanya en el seu gènere.

El nom de Concert in Jeans es deu a què, entre altres novetats, els músics d’HSO portaran texans, una uniformitat diferent a l’habitual, què és un símbol de renovació en el context dels concerts clàssics, i que confereix a aquesta experiència un caràcter lúdic totalment compatible amb la qualitat artística d’un esdeveniment que, alhora, permet l’acollida de nous públics. 

En aquest concert, les noves tecnologies adquireixen un paper protagonista: per a estalviar paper i esforç, els components d’HSO faran servir tauletes digitals en comptes de les partitures tradicionals.

Continuant amb l’aplicació de les noves tecnologies als concerts clàssics, el concert del 22 de maig al Palau serà retransmès en part en Streaming i s’animarà al públic a fer servir les xarxes socials durant el concert.

Pel fet de sumar la possibilitat que els assistents puguin participar de les innovacions, ens trobem davant d’un esdeveniment sense precedents arreu del món fins ara: un concert 3.0 en el qual la tecnologia es posa al servei de l’excel·lència en la interpretació.

El programa del concert del proper 22 de maig inclou l’Amor Brujo, de Manuel de Falla; Triple concert per a violí, violoncel i piano Op. 56, de Ludwig van Beethoven; i Simfonia número 7 Op. 72, també de Beethoven.

La Hispanian Symphony Orchestra ja va realitzar amb gran éxit de públic i de crítica un altre Concert in jeans a l’Auditori Nacional de Madrid el passat 13 de març. Van apadrinar-lo el director de cine Santiago Segura i l’actor protagonista de la sèrie El príncipe Álex González.